DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2076113-1,34%
İzmir
24°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Başkan Sürekli'den UNESCO açıklaması: Devredeyiz!

Başkan Sürekli'den UNESCO açıklaması: Devredeyiz!

ABONE OL
2 Ekim 2022 16:03
Başkan Sürekli'den UNESCO açıklaması: Devredeyiz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın UNESCO Dünya Mirası 2022 daimi adaylığı için Kemeraltı’nı da kapsayan İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin başvurusunun elenmesine dair, 'çalışmaların hız kazanması için devredeyiz’ ifadelerini kullandı.

Sürekli açıklamasında İzmir yerine Bursa’nın İznik bölgesinin tercih edilmesinin nedenini açıklarken ‘çalışmaların hız kazanması için devredeyiz’ mesajını verdi.

""

Sürekli'nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde:
İzmir için köprü olmaya devam ediyoruz… Büyükşehir Belediyesi ve TARKEM’in yürüttüğü, Kemeraltı ve çevresini kapsayan İzmir Tarihi Kent Merkezi’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dâhil edilmesiyle ilgili çalışmaların hız kazanması için devredeyiz.

Bu adımı, şehrimizin geleceği için elbette önemsiyoruz ve takipçisiyiz. İzmir’in Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girebilmek için dosyadaki eksiklerin tamamlanması ile ilgili TARKEM’i bilgilendirdik.

UNESCO danışmanlığında adaylık temasının belirlenmesi çalışmalarını başlatmaları; analiz kısmında alana ilişkin istisnai özelliklerin belirtilmesi ve bazı kriterlerle ilgili öne çıkan bir revizyon süreci söz konusudur. Bu da; Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundadır.

Bakanlığımızın İznik’e öncelik verme nedeni; İzmir’den 6 yıl önce bu girişimde bulunması ve UNESCO’nun yılda bir dosyayı görüşebiliyor olmasıdır. Karşılaştırma yapmak yerine, heyecanı kaybetmeden eksikleri tamamlamak ve süreci hızlandırmak en doğrusu olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP