DOLAR 32,4699 -0.06%
EURO 34,7176 -0.74%
ALTIN 2.434,75-0,05
BITCOIN 2057238-0,92%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

üst menü altı
CHP il eski başkanından 'İnce' karar: 'Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var'

CHP il eski başkanından 'İnce' karar: 'Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var'

ABONE OL
6 Mayıs 2021 15:59
CHP il eski başkanından 'İnce' karar: 'Yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç var'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Muharrem İnce'nin 19 Mayıs tarihinde resmileşecek olan yeni partisine katılma kararı aldı. Kararı hakkında konuşan Asuman Ali Güven, "Muharrem Bey dün arayıp kurucular kurulunda olmamı teklif etti. İzmir'i temsilen partide yer alacağım. Teklifini kabul ettim" açıklamasını yaptı. 

DEMOKRAT GÜNDEM-CHP'den ayrılarak Memleket Hareketi'ni kuran ve 19 Mayıs'ta yeni partisini kuracak olan Muharrem İnce, parti kurma hazırlıklarını hızla sürdürürken İzmir'de CHP'de il başkanlığı görevi de yapmış olan Asuman Ali Güven de İnce'nin kuracağı partiye katılma kararı aldı. 

Muharrem İnce'nin dün kendisini arayarak, kendisinin de İzmir'i temsilen yeni kurulacak olan partinin Kurucular Kurulu'nda yer alması teklifinde bulunduğunu belirten CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Demokrat Gündem'e verdiği demeçte, "Muharrem Bey sağolsun beni dün aradı. Kendisiyle eski, köklü bir arkadaşlığımız, dostluğumuz var zaten. Memleket Hareketi içinde olmamı istediğini söyledi. Tecrübeli bir siyasetçi olduğumu , eski bir patili olduğumu söyledi. Partide olursam katkımın olacağını belirtti. Kurucu olmamı teklif etti. İzmir'i temsilen Ankara'da bulunmamı istedi. Ben de olumlu karşıladım ve teklifini kabul ettim" ifadelerini kullandı. 

BİR KATKIMIZ OLSUN İSTEDİM 

Memleket Hareketi Kurucular Kurulu'nda İzmir'i temsil edecek isimlerden olması beklenen Asuman Ali Güven, eski partisine yönelik serzenişte bulunmayı da ihmal etmedi. Güven, "Epey bir süredir -3 yıla yakındır-, CHP'de herhangi bir görevimiz yok. Bize CHP'den verilen hiçbir görev ve sorumluluk yok. Kenarda duruyorduk. Böyle bir siyasi mücadeleye, politikaya davet olunca, öneri olunca ben de kabul ettim. Ülkemizde yaşadığımız büyük sorunlar var. Siyasi, ekonomik, uluslararası problemler var. İşsizlikten, hukuksuzluktan, basın özgürlüğüne kadar. Böyle olunca bunları çözecek bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Millet İttifakı var, desteklediğimiz ama yetersiz bulduğumuz bir ittifak. Sorunlar bu kadar artmasına ve şartlar olgunlaşmasına karşın bu işin ana odağı olan CHP 10 yıldır Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yüzde 25'i bir türlü arttıramadı. CHP büyüyecek ki Millet İttifakı büyüyecek ve iktidar alternatifi olacak. Ama maalesef bu olmuyor. Anketlerde seçmenlerin en az yüzde 20'sinin hiçbir partiye oy vermeyecekleri yönünde sonuçlar çıkıyor. Bu umutsuz tekneye sahip çıkacak, onların önderliğini yapabilecek bir lidere ihtiyaç var. Çok farklı katmanlarda toplumun sorunları var. Bunlara sahip çıkacak, umudu olacak siyaset anlayışına, yeni bir partiye ihtiyaç var. Onun için Memleket Hareketi bu işi İnce önderliğinde başarabilir diye düşünüyorum. O nedenle bu hareketin içinde yer almanın doğru olacağı kararını verdim. Bu hareket inşallah büyük seçmen kitlesini kucaklayıp, iktidara karşı duruş koyacak. Bu iktidardan memleketi kurtarmada bir katkımız olsun" diye konuştu. 

Memleket Hareketi Kurucusu Muharrem İnce'nin yeni partisinin kuruluş dilekçesini 19 Mayıs'ta İçişleri Bakanlığı'na vermesi bekleniyor. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP