DOLAR 32,4580 -0.11%
EURO 34,7476 -0.68%
ALTIN 2.436,150,01
BITCOIN 2069067-1,26%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Gündem o isim ve 3 ilçe! CHP'de iki kritik toplantı

Gündem o isim ve 3 ilçe! CHP'de iki kritik toplantı

ABONE OL
17 Mayıs 2021 18:37
Gündem o isim ve 3 ilçe! CHP'de iki kritik toplantı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Disiplin Kurulu tam kapanma molasının ardından toplandı.  Tam kapanma nedeniyle ertlenen  bugün gerçekleşen disiplin kurulu toplantısında Gaziemir'de tartışmalı denetim komisyonu seçimlerinin ardından başlayan bazı CHP'li meclis üyelerinin AK Parti ile işbirliği tartışmalarının ardından 'grubu iyi yönetemediği ve grup kararına uymadığı' için kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna dosyası gönderilen Gaziemir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı İzel Zenginobuz Derinsu'nun durumu  görüşüldü. Toplantıda Derinsu'ya parti içi disipline uymaması gerekçesiyle uyarı cezası verildi. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de partili milletvekilleriyle biraraya gelerek Menemen, Torbalı ve Menderes'te yaşanan son süreçleri ele aldı. 

DEMOKRAT GÜNDEM-İl Disiplin Kurulu toplantısında Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi İzel Zenginobuz'un dosyası ele alındı. Toplantıda kesin ihraç istemli dosyası ele alınan Zenginobuz'a uyarı cezası verilmesi kararlaştırıldı. 

YÜCEL MİLLETVEKİLLERİYLE 3 İLÇEYİ MASAYA YATIRDI 

Disiplin kurulu toplantısının dışında CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in davetiyle toplanan CHP İzmir milletvekilleriyle de Menemen, Torbalı ve Menderes'te yaşanan sıkıntılı süreçler masaya yatırıldı. Menemen'de Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından gerçekleşen tartışmalı seçimlerin ardından başkanlığın CHP'den AK Parti'ye geçmesi, Torbalı'da İsmail Uygur'un vefatının ardından yapılan seçimlerde başkanlık koltuğuna CHP'li Mithat Tekin'in oturmasına karşın seçimlerin AK Parti tarafından mahkemeye taşınması ve Menderes'te başkan yardımcısının belediye başkanı Mustafa Kayalar'ın bazı icraatlarını CİMER'e şikayet etmesi ve ardından Kayalar tarafından görevden alınmasının üzerinden gelişen süreçler ele alındı. Bu tip durumların olmaması amacıyla bundan sonraki süreçte ortak akılla hareket edilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP