DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22527001,68%
İzmir
36°

AZ BULUTLU

üst menü altı
IF Weddina 16. kez kapılarını açtı… Sektör temsilcilerinden önemli mesajlar

IF Weddina 16. kez kapılarını açtı… Sektör temsilcilerinden önemli mesajlar

ABONE OL
17 Mayıs 2023 01:44
IF Weddina 16. kez kapılarını açtı… Sektör temsilcilerinden önemli mesajlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği İş Birliği ile bu yıl 16.kez düzenlenen If Wedding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı İzmir'de açıldı. Fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70ini tek başına yapan bir şehr. Dünya geneline düğün giysileri ihraç ediyoruz. Fuar sayesinde üretici firmalar, zincir mağazalar ve perakendecilerle  doğrudan bir araya geliyor ve moda ekonomisi oluşturuyor" dedi. 

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-MELİSA GÖNEN-Türkiye'nin dört bir yanından farklı şehirlerden ve 10 farlı ülkeden ve farklı giyim gruplarında faaliyet gösteren 222 katılımcı yer aldığı IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın açılışında fuarın kent ekonomisen yaptığı büyük katkıya dikkat çekildi. 

TUNÇ SOYER: 'İZMİR FUARLAR ŞEHRİDİR' VİZYONUNA YÜREKTEN İNANIYORUZ 

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Ekonomi kendi kendine ya da masa başında büyümez. Ekonomi inşa ediliyor, bu inşa sürecinin ilk aşaması yerelden başlıyor. Fuar İzmir bu amaca ulaşmamız için en büyük araçlardan biri. Yaklaşık 100 yıl önce İzmir İktisat Kongresiyle temelleri atılan İzmir fuarlar şehridir vizyonuna görev icabı değil yüreğimizle inanıyoruz"dedi.

""

SOYER: DÜNYAYA DÜĞÜN GİYSİLERİ İHRAÇ EDİYORUZ 

İzmir'in gelinlik üretiminin yüzde 70'ini tek başına gerçekleştirdiğini, dünyaya düğün giysileri ihraç edildiğini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'in enerjisinin bir sebebi var. Bu renkli katılım tablosu gösteriyor ki farklı kurumlar İzmir'de bir araya gelip bir sinerji yaratabiliyorlar. Bu sinerji sadece sektöre değil bağlı olduğu sektörelre de iş oluyor, ekmek oluyor. Türkiye'nin  kasvetli ortamında İzmir'de umut çiçekleri açtırıyor. Birlikte olmanın mutluluğu ve gururuyla  bu fuarları büyütmeye devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ her yıl olduğu gibi bu yıl da  modaya yön verenlerin buluşma noktası olan bu fuarı organize etti. Moda geleceğin Türkiye'sinin sektörelerin başında geliyor. Pekçok disiplini içinde barındıran moda sektörü  gerçek bir katma değer ekonomisi. Türkiye genç, dinamik, yaratcı nüfusuyla bu sektörün dünya devi olmaya muktedir. Yeter ki biz bu benzersiz potansiyali işlemeye devam edelim. Üretim ve tasarım potansiyelini büyütmek için kararlılıkla çalışıyoruz. Bu girişimi İzmir'den başlatmış olmanın gururunu paylaşıyoruz. İzmir ülkemizdeki gelinlik üretiminin yüzde 70ini tek başına yapan bir şehr. Dünya geneline düğün giysileri ihraç ediyoruz. Fuar sayesinde üretici firmalar, zincir mağazalar ve perakendecilerle  doğrudan bir araya geliyor ve moda ekonomisi oluşturuyor. Fuarda düzenlenen gelinlik yarışması İzmir'in kadim kültüründen ilham alan yeni bakış açılarıyla genç tasarımcıların moda dünyasına yön vermesine imkan sağlıyor. Geçmişi geleceğe bağlıyor, tasarım kültürünü ölümsüzleştiriyoruz.  Ekonomi kendi kendine ya da masa başında büyümez. Ekonomi inşa ediliyor, bu inşa sürecinin ilk aşaması yerelden başlıyor. Fuar İzmir bu amaca ulaşmamız için en büyük araçlardan biri. Yaklaşık 100 yıl önce İzmir İktisat Kongresiyle temelleri atılan İzmir fuarlar şehridir vizyonuna görev icabı değil yüreğimizle inanıyoruz" dedi.

HAYATİ ERTUĞRUL: SEKÖTÖRÜN İHTİYACINA CEVAP VEREBİLİYORUZ

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, fuar ile birlikte 80 ülkenin alım yapmasını beklediklerini kaydederek,  "Furarımızın başarısına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. 222 firmanın katılımıyla 20 bin metrekareyi aşkın alanda gerçekleşmekte olan fuarın tanıtım çalışmalarıyla 80'e yakın ülkeden alım beklenmektedir. Önümüzdeki 4 gün çok verimli geçeceği kanısındayım hazır giyiyimin katma değeri yüksek ekonomik katkısı gerçekten her yıl daha da büyümekte ve yüksek ivme kazanmaktadır. 1 milyar dolar ve üzerinde gelinlik ihracatının yzüde  70 -80' i İzmir'de. Başarılı çalışmalar neticesinde kentimiz dünya pazarında önemli bir paya sahip. Global pazarda hakimiyetimizi artıran önemli unsur ihtiyaca cevap verebilmemizdir. Gelinlik tasarım yarışması onlarca tasarımcıyı sektöre kazandırılmıştır ve aralarında bazıları yurtdışında ülkemizi temsil etmektedir. Yarışamalar sektöre dinamizim kazandıran bir olgudur. Final gecemize katılan 15 finalistimize başarılar diliyorum. Katılım sağlayan tüm tasarımcı adaylarına ayrıca teşekkür ediyorum. Sektörümüzün gelişmesinde her türlü desteği sağladığı için büyükşehir belediyesine  ve İZFAŞ'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. 

""

HÜSEYİN ÖZTÜRK: KANAAT ÖNDERLERİ İZMİR'İ ÖRNEK ALSIN

Açılışta konuşan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk,"Hazır giyim sektörü üretimde ve  ihracatta her gün ivmesini yükselten bir sektör. Bugün yerel yönetimle bütünleşen enerjisi yüksek bir fuardayız. Ülkede ne yaşanırsa yaşansın, dünyada ne olursa olsun İzmir aydınlık yüzünü sektörlere yansıtmaktadır. Sanayicinin ve üretimin unutulduğu ve yalnız bırakıldığı bir süreçte dayanışma kültürü umarım bir sinerji oluşturur ve kanaat önderleri İzmir'i örnek alır. İzmir'i ve bu sektörü çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı. 

JAK ESKİNAZİ: BAŞARILI BİR İVME YAKALADIK

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 10 farklı ülkeden 51 firmayla 200 görüşme yapılmasının planlandığını dile getirek, "Pandemi süresince gerçekleştiremediğimiz ve sektöre zarar veren bu süreç sonrasında;yeniden başladığımız bu fuar sayesinde İzmir, Avrupa’dan Orta Doğu’ya Kuzey Afrika’ya kadar dünyanın birçok noktasına ihracat gerçekleştiriyor.  Moda denince ilk akla gelen ülke İtalya’daki birçok üretici Türkiye’den alıyor, Avrupa’daki milyonlarca kişi Türk gelinlikleriyle evleniyor. Gelinlik, damatlık, abiye üretim ve ihracatında çok güçlü firmalarımız, geniş ölçekte bir kümelenmemiz var. Sanayi cephesinde kalifiye eleman açığını her fırsatta dile getiriyoruz.Ege İhracatçı Birlikleri olarak 2016-2017 yılları arasında Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi’ni yürüttük. Her geçen sene yabancı firmaların sayısını, alım heyetlerinin çeşitliliğini artırarak IF Wedding Fashion Fuarı’na destek veriyoruz.  Bu sene Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğimiz, Ticaret Bakanlığı kanalıyla fuar ile eş zamanlı olarak alım heyetleri yapacak.  10 farklı ülkeden 51 gelinlik, damatlık, takım elbise, abiye ürün alıcısıyla 18 imalatçı/ihracatçı firmamızın üç gün boyunca yaklaşık 200 görüşme yapması planlanıyor.Türkiye'nin, gelinlik, takım elbise ve abiye sektörlerinde dünya pazarından aldığı yüzde 4 payı artırmayı hedefliyoruz. Bu yılki fuarı döneminde de üreticilerimizin, ihracatçılarımızın iyi ticari bağlantılar sağlayacağına inanıyorum" açıklamasını yaptı. 

MAHMUT ÖZGENER: MİMAR KEMALETTİN ÇARŞISI SEKTÖRÜN POTANSİYELİNİ TAŞIMAYA YETMİYOR

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de fuar sayesinde yeni iş fırsatları ortamının yaratıldığını vurgulayarak, "Sektöründe dünyanın en önemli buluşma noklarından  biri olan ve uluslarası marka haline gelmiş bu fuarları iş insanları muhakkak takip ediyor.  Kentimize değer katan bu fuar bizim markamız. Kentimizin moda sektörünün en büyük merkezlerinden biri olmasında yeri var. Sektörün hep bir adım daha ilerlemesi  için sektöre oda olarak destek olmaya çalılşıyoruz. Yeni iş birliği fırsatları ve ihracatın gelişmesine projelerimizle destek olduk. Ticaret Bakanlığı katkılarıyla alım heyeti getiriyoruz. uarlara  oda olarak verdiğimiz teşviklerle destek sağlamaya devam ediyoruz. Stant desteğimizi 80 metreye kadar artırıyoruz teşvik bedelimizi 300 den 600 liraya yükselteceğiz. Bizler tüm imkanlarımızı sunmayı kendimize görev biliyoruz" dedi.

""

ÖZGENER: MİMAR KEMALETTİN ÇARŞISI YETMİYOR, DAHA BÜYÜK BİR KOMPLEKSE İHTİYAÇ VAR 

İZTO Başkanı Özgener, binin üzerinde sektör kurumunun olduğu Mimar Kemalettin Çarşısı'nın yetmediğini, üretim için gerekli alanlarla donatılmış daha büyük bir komplekse ihtiyaç olduğunu da kaydererek, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bunun gerçekleştirilebileceğini sözlerine ekledi. 

ÖZGENER: BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİYLE BU KOMPLEKSİ HAYATA GEÇİREBİLİRİZ 

Mahmut Özgener, "Kentimizin merkezinde bulunan Mimar Kemalettin Çarşısı giyim sektörünün en önemlii noktalarından biri. Küçüklü büyüklü binin üzerinde sektörün yer aldığı bu çarşı sektörün potansiyelini taşımaya yetmiyor. Sektör daha vizyoner bir yapıya sahip. Üretim için gerekli alanlarla donatışlmış daha büyük bir komplekse ihtiyacı var. Bu kompleksi İBB desteğiyle hep berbaer gerçekleştirebileceğimize inanıyorum" diye konuştu. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP