DEM Parti İmralı heyeti, 16 Temmuz 2025 tarihinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile bir araya geldi. Daha önce şehit cenazesi nedeniyle ertelenen görüşme, hasta mahkumların durumu, infaz yasası ve Abdullah Öcalan’ın koşullarının iyileştirilmesi talepleriyle gerçekleşti.

Heyet adına konuşan Pervin Buldan, “Önemli bir görüşme oldu. Sürecin siyasi ve hukuki boyutlarını değerlendirdik. Adalet Bakanı’nın komisyon aşamasındaki rolü kritik,” ifadelerini kullandı. Mithat Sancar ise, “Bakanlık sürece aktif katkı sağlayacak. Verimli bir görüşme yaptık,” dedi.
PKK’nın silah bırakma sürecinin ardından DEM Parti heyeti, siyasi parti ziyaretlerine hız verdi. Gelecek Partisi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeler planlanıyor. Ayrıca heyet, yarın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile buluşacak ve ardından tekrar İmralı’ya gidecek.
Siyasi turlar, çözüm sürecindeki kritik gelişmelerin takibi açısından büyük önem taşıyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Gram altın güne düşüşle başladı, sonra toparladı