Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İstanbul’un mart enflasyonu belli oldu

İstanbul’da yaşam maliyeti artmaya devam ediyor. Mart ayında tüketici fiyatlarındaki artış %3,79’a ulaşırken, yıllık enflasyon %46,23 seviyesinde gerçekleşti.

İstanbul'da yaşam maliyeti artmaya devam ediyor. Mart ayında tüketici fiyatlarındaki

DEMOKRAT GÜNDEM- İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin en büyük şehrinde enflasyon yükselişini sürdürüyor. Mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya göre %3,79 artış gösterirken, yıllık bazda artış %46,23’e ulaştı. Bu rakamlar, vatandaşların alım gücünün ciddi oranda azaldığını gösteriyor.

TOPTAN FİYATLARDA DA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

İTO verilerine göre, toptan eşya fiyatları endeksi de mart ayında %2,30 oranında artış kaydetti. Toptan fiyatlardaki yıllık değişim ise %33,17 olarak gerçekleşti. Bu durum, önümüzdeki aylarda tüketici fiyatlarına da yansıyabilecek bir maliyet baskısının devam ettiğini gösteriyor.

VATANDAŞIN BÜTÇESİ ZORLANIYOR

Enflasyondaki bu yükseliş, özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşların bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Temel gıda maddeleri, ulaşım ve konut harcamalarındaki artış, hanelerin geçim sıkıntısını derinleştiriyor. Uzmanlar, enflasyonla mücadele için daha sıkı ekonomi politikalarının gerekli olduğunu vurguluyor.

EKONOMİ YÖNETİMİ NE DİYOR?

Ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtirken, yıl sonuna kadar enflasyonun düşüş trendine gireceğini öngörüyor. Ancak piyasa uzmanları, bu hedefe ulaşmak için daha radikal adımlar atılması gerektiğini savunuyor.

İstanbul’daki enflasyon verileri, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) nisan ayı başında açıklayacağı ulusal enflasyon rakamları için de önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. (EKONOMİ SERVİSİ)

Demokrat Gündem