DEMOKRAT GÜNDEM- HABER MERKEZİ- Türkiye genelinde bahar aylarına özgü değişken hava koşulları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, 30 Nisan itibarıyla Ege Bölgesi dışında kalan altı bölgede aralıklı yağışlar etkili olacak.
İZMİR VE EGE’DE POYRAZ ALARMA GEÇİRİYOR
Ege genelinde ve İzmir’de bugün gökyüzü parçalı bulutlu ve güneşli yüzünü göstermeye devam edecek. Gün içinde İzmir’de 26°C, Muğla’da 24°C, Denizli’de ise 28°C’yi bulacak olan sıcaklıklar, akşam saatlerinden itibaren yerini serin bir havaya bırakacak. Özellikle kuzeyden esecek olan sert poyrazın, hissedilen hava sıcaklığını hızla düşürmesi bekleniyor.
TÜRKİYE GENELİNDE YAĞIŞ BEKLENTİSİ
MGM verilerine göre Ege Bölgesi hariç yurdun büyük bölümünde yağış geçişleri yaşanacak. Marmara, Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Ardahan hariç Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Adana, Konya, Karaman, Niğde, Sivas, Tokat, Gümüşhane, Bayburt ve Gaziantep çevrelerinde aralıklı yağış bekleniyor. Yağışların genel olarak yağmur ve sağanak, güney ve iç bölgelerde ise yer yer gök gürültülü sağanak biçiminde görüleceği öngörülüyor.
CUMA GECESİ İÇİN “KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR” UYARISI
Meteoroloji raporunda yarın (Cuma) gece saatleri için iki farklı hava olayına dikkat çekildi:
- Kuvvetli Sağanak: Gece saatlerinden itibaren özellikle Trakya, İstanbul, Kocaeli, Çanakkale, Yalova ve Tunceli çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
- Karla Karışık Yağmur: Kastamonu ve Sinop’un yüksek kesimlerinde ise cuma gecesi karla karışık yağmur ihtimali bulunuyor.