Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmir’de KPSS heyecanı

İzmir’de Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilk oturumu olan ‘Genel Yetenek ve Genel Kültür’ aşaması başladı.

İzmir'de Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu olan 'Genel

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan KPSS’nin ‘Genel Yetenek ve Genel Kültür’den oluşan sabah oturumu, saat 10.15’te başladı.

İzmir’deki sınav noktalarından biri de Konak’taki Atatürk Lisesi oldu. Sabah erken saatlerinde sınav merkezlerinin yolunu tutan adaylar ve yakınları, sınav heyecanı yaşadı.

kpss

Aylar süren çalışmaların karşılığını almak için okula gelen adaylar, kimlik ve sınava giriş belgeleri ile salonlara alındı. Kapı önlerinde bekleyenler de sevdiklerini dualarla sınav merkezlerine uğurladı.

Genel Yetenek ve Genel Kültür testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika verildi. Sınavda 2’nci oturum olan Eğitim Bilimleri oturumu ise saat 14.45’te başlayacak.(DHA)

Bu haber ilginizi çekebilir: KPSS’nin ilk oturumu başladı: İşte sınava dair tüm bilgiler…

Aykut POLATLI