AFAD tarafından oluşturulan deprem kurulu önümüzdeki 1-2 gün içerisinde İzmir’de durum değerlendirmesi yapmak için toplanacak. Toplantının 12 Şubat Çarşamba ya da 13 Şubat Perşembe günü yapılması bekleniyor. Kurul, toplantı öncesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyecek ve takip toplantıları düzenleyecek.
Sismik hareketlilik devam ediyor
28 Ocak 2025’ten itibaren Santorini Adası ve civarında başlayan sismik hareketlilik sürüyor. Depremler, Santorini Adası’nın yaklaşık 25 kilometre kuzeydoğusunda yoğunlaşırken, derinliklerinin 5 ila 25 kilometre arasında değiştiği bildirildi.
Acil durumlar için mobil siren sistemleri kuruldu
AFAD, olası acil durumlarda kullanılmak üzere İzmir, Aydın ve Muğla’da mobil siren sistemleri kurdu. Bu sistemler yalnızca tsunami uyarıları için değil, deprem, sel gibi acil durumlarda da bölge halkını bilgilendirmek amacıyla kullanılacak.
30 Ekim 2020 depremi hatırlatıldı
30 Ekim 2020’de İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası Sığacık ve Akarca sahil kesimleri su altında kalmış, kısmi tsunamide 87 yaşındaki Fatma Laike Erçetin boğularak hayatını kaybetmişti.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Konak’ta budanan ağaçlar yürekleri ısıtıyor