Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Jeoloji uzmanı Naci Görür’den İzmir Depremi uyarısı: ‘Ege Denizi’nde çok sayıda gerilmeli fay var’

Cumartesiyi pazara bağlayan gece Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde bir deprem

Cumartesiyi pazara bağlayan gece Ege Denizi’nde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini AFAD verileriyle duyurdu. İzmir’de dün akşam saatlerinde hissedilen 3.9 büyüklüğündeki depremin ardından, Jeoloji Profesörü Naci Görür sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Görür, Ege Denizi’nin tabanına işaret ederek, “Ege Denizi’nde çok sayıda gerilmeli fay bulunuyor” şeklinde uyarılarda bulundu.

izmir

AFAD verilerine göre, Ege Denizi Kuşadası Körfezi açıklarında meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem, dün saat 20.09’da kaydedildi ve yerin 7.7 kilometre derinliğinde olduğu belirtildi. İzmir’de de hissedilen bu depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

Bir önceki gece gerçekleşen ve büyüklüğü 4.4 olarak verilen depremi işaret eden Görür, “Ege’de 4.4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Görece derin bir deprem yaşandı. Deniz batimetrisinden de anlaşıldığı üzere, Kuzeydoğu-Güneybatı uzanımlı bir fay hattı üzerinde gerçekleşti. Ege Denizi’nin tabanı, çok sayıda gerilmeli fayla dolu” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Van’da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak da Görür, “13 saat önce Van/ Çolpan’da 4,0 büyüklüğünde bir deprem oldu. Deprem, Erciş ve Karayazı Fay Zonları arasında sığ bir şekilde gerçekleşti. Bu bölge, 2011 yılındaki Van Depremi sırasında belirli bir hasar görmüştü” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İlginizi çekebilir: CHP Konak Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu: ‘Herkesin içine sinen dönüşüm ve hizmet için geliyoruz’

Aykut POLATLI