Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kelebekler Vadisi’nde şüpheli ölüm: Savcıdan “yeterli delil yok” itirazı

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Fethiye Kelebekler Vadisi’nde 7 aylık hamile eşi Semra Aysal’ı uçurumdan iterek öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hakan Aysal’ın cezasına itiraz etti.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Fethiye Kelebekler Vadisi’nde 7 aylık hamile eşi

Demokrat Gündem- Fethiye’deki Kelebekler Vadisi’nde 7 aylık hamile eşi Semra Aysal’ı uçurumdan iterek öldürmekle suçlanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hakan Aysal hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Taş, sanığın cezasına itiraz ederek, “kuşkudan sanık yararlanır” ilkesinin ihlal edildiğini ve mahkumiyeti destekleyecek yeterli delil bulunmadığını belirtti.

Delil Yetersizliği ve Şüphe Vurgusu

Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre, Savcı Taş, itiraz dilekçesinde olayın tam olarak aydınlatılamadığını, görgü tanığının bulunmadığını ve sanık aleyhine sunulan delillerin kesin bir ispata dayanmadığını ifade etti. Özellikle, sigorta poliçesinin sanık tarafından yaptırıldığının kanıtlanamaması ve Semra Aysal’ın dengesini kaybederek düşmüş olabileceği ihtimaline dikkat çekti.

Adalet Arayışı Devam Ediyor

Semra Aysal’ın ailesinin avukatı Mehmet Kerem Özgen, itirazın kabul edilmemesi halinde dosyanın Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na taşınacağını belirtti. Kurulun 22 üyesi tarafından yapılacak oylama ile kararın kesinleşmesi bekleniyor.

“Kuşku, Sanık Lehine Değerlendirilmelidir”

Savcının itirazı, özellikle olayın tamamen aydınlatılmamış yönleri ve delil yetersizliği nedeniyle kamuoyunda dikkat çekti. Bu gelişme, hem hukuk çevrelerinde hem de kamuoyunda tartışma yaratırken, Yargıtay’ın vereceği kararın nihai olması bekleniyor. (Haber Merkezi)

Demokrat Gündem