DOLAR 32,6839 -0.22%
EURO 35,2062 0.28%
ALTIN 2.447,47-0,10
BITCOIN 20526631,97%
İzmir
30°

AÇIK

üst menü altı
Kılıçdaroğlu: 'Bu tabloyu kesinlikle değiştireceğiz'

Kılıçdaroğlu: 'Bu tabloyu kesinlikle değiştireceğiz'

ABONE OL
23 Eylül 2022 11:14
Kılıçdaroğlu: 'Bu tabloyu kesinlikle değiştireceğiz'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin genel başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle İzmir'in Seferihisar ilçesinde yeni yasama dönemi öncesi yapılacak kampı bugün başladı. Toplantı öncesinde bir değerlendirme yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomide yaşanan son durumu anlattıktan sonra halkın herşeyin farkında olduğunu vurguladı ve “ Kurt geçirdiği kışı bilir, ama yaşadığı ayazı unutmaz. Bu millet aslında herşeyin farkında ve bizler de farkındayız. Geniş kitlelerin onu bilmesini istiyoruz, çaba harcıyoruz” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-(HABER MERKEZİ-MELİSA GÖNEN) -Yasama dönemi öncesi seçim süreci, seçim ve sandık güvenliğine dair konuşma ve değerlendirmelerin yapılacağı TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5. Çalışma Toplantıları açılış programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, borsada zarara uğrayan küçük yatırımcıların yaşadıkları başta olmak üzere Türkiye gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Küçük yatırımcının kaybettiği para miktarının 5.5 milyar doları bulduğunu kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) seslendi.

""

SPK'YI UYARIYORUM; BU PARALARI BURNUNUZDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM

Kılıçdaroğlu, “Küçük yatırımcının parası dün itibariyle 5.5 milyar dolardı. Aracı kurumların teminat açığı şeklindeki batığı ise 3-4 milyarı buldu. Bir SPK yetkilisi sistematik risk diyor. Açık söylüyorum spk yalan söylüyor. Sistematik risk var. daha önce uyardım, izliyorum, notumu alıyorum dedim. Küçük yatırımcıyı soyanları isim isim biliyorum. Sadece ben değil, bu işin namuslu uzmanları da biliyor. Hepsini bir kez daha uyarıyorum; bu çaldığınız küçük yatırımcının paralarıdır. Bu paraları burnunuzdan fitil fitil getireceğim. Yazın bir yerlere. Spk başını alsın ve görevini y apsın. Yolsuzluk yapanları küçük tasarrufçuları soyanlara asla ve asla izin vermemeli. Ahlaki değerleri egemen kılmak zorunda. Son kez SPK'yi uyarıyorum” şeklinde seslendi.

203 MİLYAR DOLAR NEREDE, KİMLERE SATILDI, KİMLERE VERİLDİ?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 128 milyar dolar dışında 75 milyar liranın da yok olduğunu kaydederek, “Türkiye'yi yönetemiyorlar. TL'nin eridiğini hep birlikte görüyoruz. Tasarruf mevduatının yüzde 60'lara kadar yabancılarda olduğunu, Merkez Bankası'nın (MB) artık başka işlerle uğraştığını biliyoruz. MB'ye verilen görevin yerine getirilmediğinin farkındayız. Hayat pahalılığının farkındayız. 128 milyar dolar nerede diye afişler asmıştık, buharlaştı. Ama yılbaşından bu yana 75 milyar daha buharlaştı. Artık 203 milyar dolar nerede, kimlere satıldı, verildi, MB neden devre dışı bırakıldı diye sorulması lazım. Bütün bunları yaptılar. Fiyatlar düştü mü, enflasyon indi mi, dış ticaret açığa kapandı mı? Kurt geçirdiği kışı bilir, ama yaşadığı ayazı unutmaz. Bu millet aslında herşeyin farkında ve bizler de farkındayız. Geniş kitlelerin onu bilmesini istiyoruz, çaba harcıyoruz” dedi.

HİÇBİR ŞEY BENİ İNANDIĞIM YOLDAN GERİ ÇEVİREMEZ

Kılıçdaroğlu, “Sürekli yürümeye kararlıyız. Ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geçi çeviremez. Bu ülkeyi sevenlerin gerçek vatanseverlerin umutları, duaları her yerde bizimle. Buna inanın. Bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Özgürlük, doğruluk, adalete susamış insanlarımıza kurtuluşu beraber getireceğiz. Ama siz gerçekten bizimle birlikte misiniz? Bazılarının sesi çıkmıyor, bazılarının da isteyerek ya da istemeyerek zarar verdiklerini görüyorum. Ama bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz? Benimle iseniz, benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

""

CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

bütün bilboardlarda halkı tahrik etmeye çalışan afişler asılmıştı. Vekillerimliz yapılanın doğru olmadığını duyurmaya çalıştılar. Haberi duyduğumda sakın kaldırmayın, aynen kalsın dedim. Bir afişin önünde fotoğraf verdim. Çünkü bu ülkenin insanına ben güveniyorum. Kışkırtma ve tahriklere asla ve asla kapı aralamayacaktır. Elazığ tüm tahriklere rağmen bizi kucakladı, cadde ve sokaklarında vekil arkadaşlarım gezidler. İzmir'den bütün Elazığlı hemşehrilerime chp üyelerinin saygı ve selamlarını gönderiyorum. Onlara yürekten teşekkür ediyorum.

BUNU YAPANLAR KİM?

Bunu yapanlar kim? Afişleri basan kişi söylüyor, cumhur ittifakını oluşturanların talebiyle diyor. Bir insan karalamaya, halkı tahrik etmeye kalkarsa, artık ben ülkeyi yönetemiyorum noktasına gelmiş demektir. Türkiye'nin yönetilemediğini sadece ben değil sokaktaki vatandaştan, esnafına, ev hanımına taksi şoförüne kadar, bunların ülkeyi yönetemediği geçreğini görüyorlar.

128 MİLYARIN ÜZERİNE 75 MİLYAR DAHA BUHARLAŞTI

Türkiye'yi yönetemiyorlar. TL'nin eridiğini hep birlikte görüyoruz. Tasarruf mevduatının yüzde 60'lara kadar yabancılarda olduğunu, MMB7nin artık başka işlerle uğraştığını biliyoruz. MB'ye verilen görevin yerine getirilmediğinin farkındayız. Hayat pahalılığının farkındayız. 128 milyar dolar nerede diye afişler asmıştık, buharlaştı. Ama yılbaşından bu yana 75 milyar daha buharlaştı. Artık 203 milyar dolar nerede, kimlere satıldı, verildi, MB neden devre dışı bırakıldı diye sorulması lazım. Bütün bunları yaptılar. Fiyatlar düştü mü, enflasyon indi mi, dış ticaret açığa kapandı mı? Kurt geçirdiği kışı bilir, ama yaşadığı ayazı unutmaz. Bu millet aslında herşeyin farkında ve bizler d7er farkındayız. Geniş kitlelerin onu bilmesini istiyoruz, çaba harcıyoruz.

""

İLK 8 AYDA 250 MİLYAR FAİZ ÖDENDİ

Biz faize karşıyız diyorlar. Faize karşı olmadıklarını biliyoruz. Her gittikleri yerde rakamlarla tüm arkadaşlarımın anlatması lazım. Alt gelir grubundan üst düzey gelir grubuna sahip bir avuç kişiye aktarıyorlar. Ödenen faiz miktarı 250 milyar lira. İlk sekiz ayda. İlk 8 ayda bütçenin 250 milyarını faiz olarak ödüyorlar. Gerçeği herkese anlatmak zorundayız. 250 milyar lirayı ödüyorlar ama çiftçiye ilk 8 ayda 28 milyar lira. Oysa kanuna göre 143 milyar lira vermeliler. Vermiyorlar bu parayı ama biz vereceğiz.

BANKALARIN KARI SON BİR YILDA YÜZDE 500 ARTTI AMA..

Bir garabete imza attılar. MB'nin bankalara verdikleri paranın faizlerini 13'ten 12'ye indirdiler. AK Parti, MHP'ye oy veren tüm kardeşlerime İzmir'den sesleniyorum; gidin herhangi bir bankaya, ister özel ister kamu bankasına. Kredi çekmek istiyorum deyin, bakalım yüzde 12 faizle verecekler mi? Vermeyecekler. Bankaların karı son bir yılda yüzde 500 üzerinde artış gösterdi. Esnafa soruyorum, yüzde 500 gelirin arttı mı? Asgari ücretli, memur, işçiye, emekliye; sizin geliriniz son bir yılda yüzde 500 arttı mı? O zaman oturup düşüneceksiniz. Bu iktidar kime hizmet ediyor düşüneceksin. Bu tabloyu kesinlikle değiştireceğiz. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yoktur. Beraber birlikte değiştireceğiz. O nedenle bize katılın diyorum. Beraber değiştireceğiz. Bu ülkeye aydınlığı getireceğiz. Dini kullanarak milyarlarca lirayı aktarıyorlar.

MİLLETE YALAN SÖYLEMEK BİZİM KİTABIMIZDA YOK

Herkesin inancına, kimliğine saygılıyız ama millete yalan söylemek bizim kitabımızda yok. Herkes görecek iktidar olduğumuzda; demokrasinin-saydam devletin-halka hesap vermenin-dürüst çalışmanın ne olduğunu-devlette liyakatin nasıl olduğunu göstereceğiz.

PAMUK VE ŞEKER PANCARINDA FİYATLAR HALA BELİRLENMİŞ DEĞİL

Çiftçiye, üretene ne veriyorlar? 85 milyon insanın karnının doyması için çiftçiyi toprağa küstürmeyeceksiniz. Ne olacak? Dışardan getireceğiz. Elin parasıyla elin ürününü getirip, borcunu da 85 milyon insanın sırtına yükleyeceğiz. Bu mudur devlet yönetimi? Pamuk ve şekerpancarında fiyatlar hala belirlenmiş değil. 34 yıl sonra bu ülkenin şeker ithal ettiğini hiçbir AK Pratili, MHP'li kardeşim unutmasın. Toprağımız, şeker fabrikalarımız, üreten çiftçilerimiz var. üretmiyorsun. Kim getiriyor şekerleri? Senin yandaşları. Bu milletin ahının hesabını sormak benim boynumun borcudur. Ya fındığı bir İtalyan firmasına, Ferrora'ya teslim ettiler. Tamamını düzelteceğiz.

""

ÇÖKME VERGİSİNİ ASLA VE ASLA KABUL ETMİYORUZ

Çökme vergisinden bahsetmiştim Elazığ'da. Siyasal iktidar herkes fabrikasına güneş enerji sistemi kursun. E güzel. Kurun elektrik kullanın, artan elektriğinizi ben alacağım diyor, söz veriyor. Sonra z aman geçiyor. Yaptınız, elde ediyorsunuz elektriği. Artan elektrğii bana satacaktınız. Bunu bana parayla vermeyeceksiniz, bu çökme vergisidir. Sanayicinin elektriğine çökmektir. Böyle bir rezalet dünyanın hiçbir demokrasisinde yaşanmaz. Yani zapt edeceğim, vermezsen cezalandıracağım diyor. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz.

SANAYİCİLER DÜNE KADAR ALKIŞLADIKLARI AK PARTİ'Yİ UNUTMASINLAR

Düne kadar alkışladıkları AK Parti'yi unutmasınlar o alkışlayan sanayiciler. Ne zaman onların elektriğine çöktüler, şimdi uyandılar. Yarın fabrikalarınıza da çökebilirler. Birşeyden de emin olsunlar, iktidar olduğumuzda, sanayicinin hangi partiye ilgi duyup duymadığına bakılmaksızın kim üretiyorsa, ihracat yapıyorsa, ülkeye gelir getiriyorsa başımızın üzerinde olacaklar. Biz onlar gibi ayrımcılık yapmayacağız.

AİLE YANINDA DESTEK VERİLEN ÇOCUK SAYISI 147 BİNE YÜKSELDİ

Fakir aileler başka yerde. Bunlara destek veriliyor. 34 bin 982 idi bu rakam. Koruma altına alınmadan aile yanında destek verilen çocuk sayısı. 2017 yılında 104 bin 729'a çıktı bu rakam. 2022 yılında bu rakam 147 bini aştı arkadaşlar. Türkiye büyüyor, gelişiyor, yoksulluğu bitirdik diyorlar ya. 147 bin çocuğa destek verilen bir sürecin içindeyiz. Bu t ablo böyle devam ederse bu rakam her yıl artacak. O nedenle bizim üzerimize büyük görev düşüyor. Beraber çalışmak zorundayız, birlikte çalışmak zorundayız. Toplumun bütün dokularına hitap etmek, her kesimi kucaklamak zorundayız.

HALKIN ARASINA GİREMEYECEK NOKTAYA GELDİLER

Halkın arasına giremeyecek noktaya geldiler. Buyrun gidin, bir dert dinleyin bakalım. Gidemiyorla, dert dinleyemiyorlar. Çünkü yetkileri yok, Bir şey söyleyemiyorlar. Devletin geleceği bir kişinin irad esine bağlanamaz. Erdoğan bunu fark ediyor, görüyor. Şimdi devlet memurlarına yaptırmak istiyor. Diyor ki onlara, sosyal yardımlaşma dayanışma vakfımızın çalışanları, sizlerin hanelerinizde ziyaret ederek bir bardak soğuk suyunuz, bir demli çayınızı içecek, kah derdinizi dinleyecek kah sohbetinize eşlik edecek. Hani senin il başkanların, milletvekillerin, kadın kolların gidiyordu. Giremiyor. Ne yapıyorlar? Şimdi devlet memurlarını görevlendiriyorlar, siz gidin anlatın. Devlet memurları sarayın kahyası değiller. O devlet memurlarına seslenmek istiyorum; siz sarayın ve bir siyasi partinin memuru değlisiniz. Siz onurlu Türkiye Cumhuriyeti'nin memurusunuz. 657'ye tabisiniz. Onurlu tc devletinin memur ve savcıları ve hakimleri ayrı. Öbürlerinin yani saraya koşulsuz biat edenlerin ne olacağını ileride tarih yazacak. Ama biz devletin yanında duran, saygınlığını koruyan bütün memurları baş tacı yapacağız.

HİÇ MERAKLANMAYIN

Çok sorun var, biliyoruz. Her gittiğimiz yerde, onlara diyeceğiz ki hiç meraklanmayın. Atama bekleyen öğretmenler bizi bekleyin diyeceğiz. Ama bize katılacaksınız, sorununuzun çözülmesi için. Atama bekleyen sağlıkçılar. Bizi bekleyeceksiniz ama beraber çözeceğiz. Atama bekleyen engelliler. Bizi bekleyeceksiniz ve bize katılacaksınız. Kadro bekleyen taşeron işçileri, 150 binin üzerinde, bize katılacaksınız, beraber çözeceğiz. Hak kaybına uğrayan veteriner hekimler, sizin de hakkınızı biz teslim edeceğiz. Sözleşmeli öğretmenler bize katılacaksınız, destek vereceksiniz. Sadece siz değil ailelerinizle. Boğaziçi üniversitesindeki hocalar ve öğrenciler, sizler de katılacaksınz, yanımızda duracaksınız. Bütün üniversiteleri özgür ve özerk kılacağız.

""

ONLAR MADDİ GÜÇLE YAPMAYA ÇALIŞSIN, BİZ CESARETLE ÇALIŞIP…

Bu herkesi ezen sisteme bir şekilde beraber direnmek zorundayız. Zorundayız ki bizden sonra geleceklere güzel bir Türkiye bırakabilelim. Karşımızda bir saray iktidarı var. bu saray iktidarı artık memlekete verecek birşeyi olmadığını da gayet iyi biliyor. Oligarkları, beslemeleri, yandaşlarıyla havuz medyasıyla çalışıyor. Onlar milyar dolarlar kazanıyorlar. O bütün bunları maddi güçle yapmaya çalışsın, biz cesaretle çalışıp yolumuza devam edeceğiz. Bu tabloyu düzeltmek zorundayız.

HİÇBİR ŞEY BENİ İNANDIĞIM YOLDAN GERİ ÇEVİREMEZ

Sürekli yürümeye kararlıyız. Ve hiçbir şey beni inandığım yoldan geçi çeviremez. Bu ülkeyi sevenlerin gerçek vatanseverlerin umutları, duaları her yerde bizimle. Buna inanın. Bu mücadelede halk düşmanlarını birlikte yeneceğiz. Özgürlük, doğruluk, adalete susamış insanlarımıza kurtuluşu beraber getireceğiz. Ama siz gerçekten bizimle birlikte misiniz? Bazılarının sesi çıkmıyor, bazılarının da isteyerek ya da istemeyerek zarar verdiklerini görüyorum. Ama bu halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz yenmeyecek miyiz? Benimle iseniz, benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum.

SPK AKLINI BAŞINA ALSIN VE GÖREVİNİ YAPSIN, SON KEZ UYARIYORUM

Küçük yatırımcının parası dün itibariyle 5.5 milyar dolardı. Aracı kurumların teminat açığı şeklindeki batığı ise 3-4 milyarı buldu. Bir SPK yetkilisi sistematik risk diyor. Açık söylüyorum spk yalan söylüyor. Sistematik risk var. daha önce uyardım, izliyorum, notumu alıyorum dedim. Küçük yatırımcıyı soyanları isim isim biliyorum. Sadece ben değil, bu işin namuslu uzmanları da biliyor. Hepsini bir kez daha uyarıyorum; bu çaldığınız küçük yatırımcının paralarıdır. Bu paraları burnunuzdan fitil fitil getireceğim. Yazın bir yerlere. Spk başını alsın ve görevini y apsın. Yolsuzluk yapanları küçük tasarrufçuları soyanlara asla ve asla izin vermemeli. Ahlaki değerleri egemen kılmak zorunda. Son kez SPK'yi uyarıyorum.

CHP LİDERİNİN PROGRAMINDA NELER VAR? 

TBMM CHP Grubu 27’nci Dönem 5. Çalışma Toplantıları kapsamında İzmir'e gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi, dış politika, seçim hazırlıkları, sandık güvenliği konusunda yapılacak sunumları genel başkan yardımcıları ve milletvekilleriyle birlikte izleyecek. Milletvekillerinin yanısıra kendisi de görüşlerini açıklayacak olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ilk günün ardından cumartesi günü beraberindeki heyetle birlikte Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e verilecek olan Avrupa Ödül törenine katılacak. Tören yarın Smyrna Antik Kenti'nde (Agora) düzenlenecek. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, pazar günü de önce Konak ardından Gaziemir''de gerçekleşecek bir dizi açılış ve temel atma törenine katılacak. Yoğun programının ardından pazar günü kentten ayrılacak. 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP