DOLAR 32,2024 -0.01%
EURO 35,0148 0%
ALTIN 2.504,290,16
BITCOIN 2157294-0,04%
İzmir
30°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Murat Bakan’dan ‘Yollar açılsın’ çağrısı!

Murat Bakan’dan ‘Yollar açılsın’ çağrısı!

ABONE OL
8 Şubat 2023 14:14
Murat Bakan’dan ‘Yollar açılsın’ çağrısı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremden etkilenen kentler arasında yer alan Malatya’da bulunan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan arama kurtarma ve yardım konvoylarının gelebilmesi için depremden etkilenen yolların onarılması çağrısında bulundu.

sosyal medya hesapların video paylaşan CHP’li Bakan şunları söyledi:



Şu anda Malatya’dayız. Cumhuriyet Halk Partili vekiller olarak deprem bölgesine dağıldık.  Amacımız burada koordinasyona destek olabilmek ama konu sadece depremde yıkılan binalar değil. Kent depremle yaşadığı için kimse evlerine giremiyor. Çalışmalarda görevli devlet görevlileri de aynı sıkıntıdan mustarip olduğu için evlerine giremiyor. Ciddi anlamda iaşe yardımlarına ihtiyaç var. Biz de destek olmaya geldik.

Bu sıkıntıları söylememizin amacı ortadan kaldırılması. Ben buraya 36 saat içinde geldim. Yollar kapalıydı hala kapalı olan yollar var. Yolların açılması lazım arama kurtarma ekiplerinin gelebilmesi için. Hiç arama kurtarma çalışmalarının başlamadığı binalar var. Sadece Malatya’da değil, diğer tüm illerde de ulaşılamayan köyler var. Dileğimiz oralara bir an önce ulaşılması. Ben 1999 Gölcük Depremi’nde de bunu yaşadım, ablamı eniştemi kaybettim. Bugün ne yaşanıyorsa 1999’da da aynısı yaşanıyor. Aradan geçen bunca zamandan sonra aynı şeyleri tekrar yaşamak son derece üzücü.

AYNI ŞEYLERİ TEKRAR YAŞAMAK SON DERECE ÜZÜCÜ

Bu şekilde olmamalıydı. Öncelikle depremden etkilenen canlarımızın sorunlarını çözebilmek ve enkaz altındakilere ulaşabilmek. Onunla ilgili mücadele ediyoruz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP