DOLAR 32,3568 -0.01%
EURO 34,7905 -0.02%
ALTIN 2.392,81-0,16
BITCOIN 19188522,67%
İzmir
21°

AZ BULUTLU

üst menü altı
Nesin Matematik Köyü'nün fidanlığı kundaklandı.. Ali Nesin ve Ümit Özdağ'dan ilk tepkiler

Nesin Matematik Köyü'nün fidanlığı kundaklandı.. Ali Nesin ve Ümit Özdağ'dan ilk tepkiler

ABONE OL
10 Ağustos 2022 12:27
Nesin Matematik Köyü'nün fidanlığı kundaklandı.. Ali Nesin ve Ümit Özdağ'dan ilk tepkiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ali Nesin'in kurucusu olduğu Selçuk Şirince'deki Nesin Matematik Köyü'nün zeytin fidanlığı iki zanlı tarafından henüz bilinmeyen nedenle kundaklandı. Zanlılar kamera görüntüleri ve Ali Nesin tarafından yapılan suç duyurusuyla yakalandı, ifadeleri alındı ve salıverildi. Kundaklamadan büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Ali Nesin, “Orası çıplak, çorak bir alandı. Kendimiz yetiştirdik fidanlarımızı. Bunu niye yaptıklarını bilmiyorum. Cehaletten dolayı da olabilir, organize de olabilir. Dayanmaktan başka çaremiz yok. Gidecek başka yerimiz yok. Çok büyük bir hainlik. Bizden değilse, bizim gibi düşünmüyorsa, bizim gibi yaşamıyorsa her türlü fenalık caiz anlayışı hepimiz için çok tehlikeli bir durum. Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi, huzura kavuşması, sakinleşmesi şart” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir'in Selçuk ilçesinde çocuklara ve gençlere matematik eğitimleri verilen Nesin Vakfı'na ait Nesin Matematik Köyü'nün zeytin fidanlığına dün öğlen saatlerinde motosikletli iki genç tarafından torpil patlayıcı fırlatılarak çıkan yangında 60 hektarlık alanın 40 hektarı tamamen yandı.

Yazar Aziz Nesin'in oğlu Ali Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı'na ait zeytinlik alanın yakılması güvenlik kameralarına da yansırken, Ali Nesin suç duyurusunda bulundu.

ZANLILAR İFADELERİ ALINDIKTAN SONRA SALIVERİLDİ

Yangını çıkaran zanlılar tespit edilip haklarında işlem yapıldı. Sorguları tamamlanan zanlılar ise salıverildi. Demokrat Gündem'e olaya dair bilgi veren Nesin Matematik Köyü kurucusu Ali Nesin, “Kimin yaptığı belli. şikayette bulunduk. İşlem yapıldı ancak salıverildiler. Üzgünüz” dedi.

ALİ NESİN: KİMSEYE KÖTÜLÜĞÜMÜZ YOK Kİ, BİZ DE BU ÜLKENİN ÇOCUKLARIYIZ

Zeytinlerin olduğu 60 dönümlük arazinin çıplak ve çorak bir yer olduğunu, kendi yetiştirdikleri zeytin fidanlarını 13 yıl önce elleriyle diktiklerini anlatan Ali Nesin, “Orası çıplak, çorak bir alandı. Kendimiz yetiştirdik fidanlarımızı. Kendi ellerimizle diktik, artezyen açtık. Sulama sistemi kuracak paramız yoktu. O dönemin parasıyla 10 bin lira kredi almak için Ziraat Bankası'na başvurduk, sulama sistemi de kurmak için. Herkese kredi veren banka kredi talebimizi reddetti. Bunun üzerine öğrencilerimizle birlikte ellerimizle sulayıp fidanları yetiştirdik. Etrafına da badem, nar ağaçları diktik. Çorak alan yemyeşil olmuştu. Bunu niye yaptıklarını bilmiyorum. Cehaletten dolayı da olabilir, organize de olabilir. Dayanmaktan başka çaremiz yok. Gidecek başka yerimiz yok. Biz bu ülkenin çocuklarıyız. Buradaki gençlere de yardım ediyoruz. Kimseye kötülüğümüz yok” dedi.

BUNU YAPMAK ÇOK BÜYÜK BİR HAİNLİK

“Bunu niye yaptıklarını bilmiyorum. Cehaletten dolayı da olabilir, organize de olabilir. Dayanmaktan başka çaremiz yok. Gidecek başka yerimiz yok. Biz bu ülkenin çocuklarıyız. Buradaki gençlere de yardım ediyoruz. Kimseye kötülüğümüz yok” dedi. Üstelik yapanlar çocuk da değil. Biri 18 biri 25 yaşında delikanlı. Doğruyu yanlışı, iyiliği kötülüğü ayırt edecek yaştalar. Civar köylerdenmiş. Biz köyü güzelleştirdik. Çıplak bir tepeyi yemyeşil yaptık” diyen Nesin Matematik Köyü kurucusu Ali Nesin, düşmanlık-nefret-kutuplaştırmanın ne Türkiye'ye ne kimseye yararı olmadığını söyledi.

TÜRKİYE MAALESEF ÇOK KUTUPLAŞTI, BİRARADA YAŞAMAYI ÖĞRENMEMİZ GEREKİYOR

Ali Nesin, “Bunu yapmak çok büyük bir hainlik. Türkiye'de insanlar birbirinden farklı düşünebilir, farklı siyasi görüşlere de sahip olabilir. Muhtemelen bize karşı düşmanlık besliyorlar. Farklı görüş ve inançlarda olabiliriz, farklı yaşam biçimlerimiz de olabilir. Ama bu düşmanlık beslemek için yeterli bir neden değil. Türkiye maalesef çok kutuplaştı. Bizden değilse, bizim gibi düşünmüyorsa, bizim gibi yaşamıyorsa her türlü fenalık caiz anlayışı hepimiz için çok tehlikeli bir durum. Türkiye'nin bir an önce normalleşmesi, huzura kavuşması, sakinleşmesi şart. Farklı din, kültür, görüşlere sahip olsak da biradada saygı içinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor artık” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ: SİZ NASIL YARATIKLARSINIZ?

Öte yandan duruma tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından kundaklamaya dair görüntüleri paylaştı. Ümit Özdağ, duruma  tepkisini, “Nesin Matematik Köyüne yapılan saldırı sonucu 60 dönüm zeytinlik alanın 40 dönümü yanmış.Kamera kayıtlarında tesbit yapılmış patlayıcı torpil atıldığı motosikletten görülmüş. Matematik köyünü, zeytinleri yakarsınız, Eyüp Sultan’ın çinilerini kırarsınız.Siz nasıl yaratıklarsınız?” sözleriyle gösterdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP