Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmenlere sosyal medya ayarı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik şiddetin cezasını artırmaya

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlere yönelik şiddetin cezasını artırmaya yönelik maddelerin de içerisinde yer aldığı öğretmenlik meslek kanununun önümüzdeki hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacağını duyurdu.

Öğretmenlere yönelik şiddete karşı alınacak önlemleri içeren Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağında, öğretmenlere yönelik disiplin hükümleri de yer alıyor. Bu taslağın TBMM’de görüşülerek yasalaşmasıyla birlikte öğretmenlere karşı şiddetin önlenmesi ve yaptırımların ağırlaştırılması konusunda adımlar atılması hedefleniyor.

sosyal medya

FENOMEN ÖĞRETMENLERE KINAMA CEZASI GELİYOR

Türkiye genelindeki birçok okulda görev yapan bazı öğretmenler, öğrencileriyle birlikte çektikleri videoları sosyal medyada paylaşarak fenomen olma yolunda ilerliyor. Ancak, bu paylaşımların çoğunlukla öğrencilerin rızası alınmadan yapıldığı gözlemleniyor.

Öğretmenlerin sosyal medyada fenomen olmak için öğrencilerin ders sırasındaki görüntülerini çekip yayınlaması, gündemdeki tartışmalara sebep oluyor. Bu konuda harekete geçen yetkililer, fenomen olma amacıyla öğrenci görüntülerini kullanan öğretmenlere yönelik yasal düzenlemeler içeren bir taslak hazırladı.

Taslakta, sosyal medyada yüz binlerce takipçiye ulaşan öğretmenlere ceza verilmesini öngören hükümler bulunuyor. Öğrencilerin mahremiyetinin ve gizliliğinin korunması amacıyla bu tür davranışların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kınama cezaları öğretmenlerin sicil dosyasında 5 yıl boyunca kalacak.

İSTİSMARA GİRİYOR

Çoğu uzman, öğretmenlerin, velinin izni olmadan öğrencilerine ait görselleri kişisel hesaplarından paylaşmasının aslında bir istismar olduğu görüşünde.

argo

ARGO KONUŞANA DA CEZA

Taslakta öğrencisine kötü örnek olabilecek davranışlarda bulunan öğretmenlere yönelik de disiplin hükümleri yer alıyor. Örneğin, öğrencisinin yanında argo konuşan öğretmenlere aylıktan kesme cezası uygulanabilecek.

Kanun taslağına göre aylıktan kesme cezası şu hâllerde verilebilecek:

Öğretmenlik mesleğiyle bağdaşmayacak şekilde öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek söz, davranış, hâl ve hareketlerde bulunmak.
Öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde taraflı davranmak.
Eğitim-öğretim sürecinde bakanlıkça onaylanan öğretim programının belirlediği amaç ve hedeflere aykırı faaliyet ve uygulamalar yapmak.

İlginizi çekebilir: Eğitimde şiddetin cezası artacak! Doğrudan tutuklama geliyor

Aykut POLATLI