Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özgür Özel: ‘Haksız saldırılara son verilsin’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’in yeni dönem açılışına katılmama kararına yönelik eleştirileri yanıtladı. Erdoğan’ın “milli iradeye saygısızlık” sözlerine tepki gösteren Özel, muhalefet liderlerine yönelik “haksız saldırıların sona ermesi” çağrısı yaptı. Özel, “Partimiz bir gün Meclis’te olmadığında neler olduğunu gördük” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’in yeni dönem açılışına katılmama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Bolu’da düzenlediği TBMM Grubu Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nda, Meclis açılışına katılmama kararları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları hakkında konuştu.

Özgür Özel, muhalefet liderlerine yönelik eleştiriler için “haksız bir linç kampanyası” nitelemesinde bulundu ve “Bu haksız saldırıların sona ermesi gerekiyor” dedi.

“Partimiz bir gün Meclis’te olmadığında neler olduğunu gördük”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’nin Meclis açılışına katılmama kararını “milli iradeye saygısızlık” olarak değerlendirmesine tepki göstererek şöyle konuştu: “Partimiz bir gün Meclis’te olmadığında neler olduğunu gördük. Sayın Erdoğan bunun milli iradeye saygısızlık olduğunu söyleyecek kadar paniğe kapıldı. Bunun propagandasını yapmak için gayret sarf etti, her metninin içinde ‘CHP, Meclis’e saygısızlık yaptı’ dedi. Kaybettiği ilk seçimden sonra bindiği demokrasi treninden kimin indiğini millet görüyor.”

Özel, CHP’nin Meclis’te bulunmamasının iktidar partisini “yalnızlaştırdığını” savunarak, “1 Ekim’de, bir gün, bizim Meclis’te olmamamızın iktidar partisini nasıl bir davranışa ittiğini, ruh hallerinin nasıl yalnızlaştığını ve bunu nasıl telafi etmeye çalıştıklarını milletimiz gördü” diye konuştu.

“Liderlere yapılan haksız saldırılardan büyük üzüntü duyuyoruz”

Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle yapılan resepsiyonda çekilen fotoğraflara yönelik tartışmalara da değinerek muhalefet liderlerine yönelik eleştirileri kınadı: “Partilerin liderlerine yapılan davete icabet etmiş sayın liderlere yapılan tüm haksız saldırılardan büyük bir üzüntü duyduğumuzu ifade ediyoruz. Ancak orada yapılanın, içeride bulunan tek fotoğraf ekibi varken, özenle seçilmiş en insani gülüşlerin, duruşların, hepimizin başına gelebilecek talihsiz bakışların kimler tarafından seçildiğini, kimlerin paylaştığını, Cumhurbaşkanlığı fotoğraf servisinin bunu ne özenle yaptığını gördük, takip ettik.”

Özgür Özel, “Sözümüze değer veren kim varsa, bu büyük haksızlığa, bir linç kampanyasına kim katkı sağlıyorsa buna son verilmesi gerekiyor” dedi.

“Muhalefet partilerinin kurumsal kimliğine sahip çıkmalıyız”

CHP lideri, tüm muhalefet partilerine yönelik destek mesajı da verdi:

“Türkiye’de CHP bu ağır saldırı altındayken, Meclis’te bulunan ve Meclis dışında bulunan bütün muhalefet partilerinden dostluk gördük. Sandığı savunduk, savunmaya devam ediyoruz. DEM’den İyi Parti’ye, EMEP’ten TİP’e, Gelecek Partisi’nden DEVA’ya, bütün muhalefet partilerine, partimize nasıl sahip çıkıyorsak onların kurumsal kimliklerine de öyle sahip çıkmalıyız. Değerli genel başkanlarıyla görüştüm.”

Özel, AK Parti’nin geçmişte bazı partileri bayramlaşma programlarına dahil etmemesini eleştirerek şöyle devam etti:

“Buradan Cumhuriyet Halk Partisi olarak, CHP’nin yarattığı boşlukta kendisinden ayrılan siyasi partilere bayramda randevu vermemeyi meziyet sayan, ‘AK Parti’nin bayramlaşma programında DEVA ve Gelecek Partisi bulunmayacak’ diyen, DEM Parti’yi yıllarca şeytanlaştıran ve ellerini sıktığımız için bize ‘Teröristin kanlı eline el uzatıyorsun’ diye bizi eleştirenlerin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 31 Mart seçiminden sonra birinci parti olduğunda, tüm siyasi partileri bayramda teker teker arayan, kendi genel merkezlerinde teker teker ziyaret eden, siyasette seçmene saygıdan, ‘Siyasi ilişkiler böyle olmalıdır’ diyen bir parti olduğumuzu herkes biliyor.

Dünün el tutmayanları, bayramlaşmayanları, Cumhuriyet Halk Partisi’nin onları Amerika’da aradıkları meşruiyetin karşısında bir gün açılış konuşmasında onlara onu sunmadığında ne hale geldiklerini gördünüz. Kimse Erdoğan’ın kendi çektirdiği fotoğrafları servis edip de ‘Çekim merkezi oldu, herkesi bir anda yanına topladı, moral oldu’ safsatasına inanmasın. Ahlaki üstünlük neredeyse, psikolojik üstünlük oradadır. Meydanda da çoğunluk enerjisi bizimledir, Meclis’te de çoğunluk enerjisi bizimledir. Millet haklı olanın yanındadır.

Milletin temsilcisi muhalefet partileri de bu ceberut iktidardan kurtulmak için sandığa sıkı sıkı sarılmak için, önce topu sahada tutmak için, topu alıp da kaçana, kesip de götürene karşı önce maçın oynanmasını sağlamak için birdir ve bir aradadır. Günü gelince farklılıklarımızla rekabet ederiz.”

“Yılda bir kez gelip Meclis’e nutuk atmakla saygı gösterilmiş olunmuyor”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’teki çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu: “CHP’yi Meclis’ten firar etmekle suçladı. 19 kez, sadece geçen sene, bu grup salondaydı, AK Parti vekilleri olmadığı için Meclis yoklamayla kapandı. 30 bin 500 soru önergesi verdik, anayasal süre içinde sadece 3 bin 900’ünü yanıtladılar. 2017’de rejime kast eden anayasa değişikliğiyle Meclis’in yasama yetkisi sınırlandı. Sözlü soru yok, gen soru yok, ne yaparlarsa yapsınlar Meclis’te bakanı sorgulamak yok.

Yılda bir kez gelip Meclis’e nutuk atmakla Meclis’e saygı gösterilmiş olunmuyor. 7 yıldır bütçe görüşmelerine adım atmayan bir yürütmenin başıyla karşı karşıyayız. Parlamentonun saygınlığını, vatandaşların sorularını çözebilmesi artırır.”

“Barış ve kardeşlik için demokratik adımların takipçisi olacağız”

CHP lideri, çözüm süreci komisyonuna ilişkin değerlendirmesinde barış ve demokratikleşme vurgusu yaptı: “Barış ve kardeşlik için hangi demokratik adımlar atılacaksa biz Meclis’teyiz, yaz boyunca orada olduk, bundan sonra da yasama meclisinde olacağız. Sorunun çözümüne yönelik kararlı adımların takipçisi olacağız. Ama birilerinin bu süreci istismar etmesine, al-ver ilişkisine çevirmesine izin vermeyiz.” (Haber Merkezi)

Demokrat Gündem