DOLAR 33,1952 -0.11%
EURO 36,0226 -0.6%
ALTIN 2.548,96-1,98
BITCOIN 22252030,63%
İzmir
38°

AÇIK

üst menü altı
Resmen akın ettiler… 1 haftada satışlar 3 kat arttı!

Resmen akın ettiler… 1 haftada satışlar 3 kat arttı!

ABONE OL
17 Mayıs 2023 01:45
Resmen akın ettiler… 1 haftada satışlar 3 kat arttı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yoğun geçen okul dönemi sonrasında sömestir tatili dün başladı. Kış mevsiminde tatil yapacakların bir kısmı önceden biletlerini alırken, bir kısmı planlarını oluşturuyor. Uzmanlar sömestir tatilinde en çok tercih edilen yerleri Hurriyet.com.tr'ye açıkladı. İşte en çok tercih edilen yerler ve tatile çıkmayanlar için sömestir için yakın mekanlar…

Okulların tatile girmesiyle, çocuklu aileler bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için planlar yapmaya başladı. Dört mevsim ayrı doğal güzellikler sunan ülkemizde, yazın olduğu kadar kış mevsiminde de birbirinden eşsiz Tatil seçenekleri mevcut.

Kayseri’den Erzurum’a uzanan kış tatili rotasını, Bursa Uludağ, Kocaeli Kartepe, Bolu Kartalkaya ve dahası birbirinden eşsiz manzaralarda konumlanan tatil beldeleri takip ediyor. Sömestir tatilinin dün başlamasıyla tatil planlarını hayata geçirenlerin birçoğu mevsimin gereklilikleriyle birlikte özellikle kayak merkezlerini tercih ediyor. 

Bazılarının dinlenmeyi tercih ettiği sömestir kimi için ise soğuktan kaçış olarak daha sıcak yerlere rezervasyon anlamına geliyor. Otobüs bileti satışlarının da arttığı süreçle ilgili talebi uzmanlar Hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi. 

ŞEHRE YAKIN ROTALAR TERCİH EDİLİYOR

Tatilsepeti Genel Müdürü Koray Yılmaz sömestir tatilinde tercih edilenler hakkında açıklamada bulundu. Yılmaz, "Sömestir için en çok rezervasyon Bolu-Abant ve Kartalkaya, Bursa Uludağ ve Antalya oldu. Sömestirde çocuklu aileler hem kış mevsimini ve kar keyfini doyasıya yaşayacakları, doğayla iç içe olacakları ve şehre yakın rotaları tercih ediyorlar. Hem de kayak yaparak spor ve tatili birleştiriyorlar. Diğer taraftan sıcak rotalar da farklı ihtiyaçlarla tercih ediliyor. Büyük tesislerde hem kış mevsimi içerisinde yazı yaşıyor hem de dinlenmeyi tercih ediyorlar" dedi. 

OTOBÜS BİLETİ SATIŞLARINDA 3 KAT ARTIŞ

Sömestirda öte yandan tatil fırsatını en iyi şekilde değerlendirmek isteyenler otobüs biletlerini almayı son güne bıraktı. Bir önceki hafta cuma günü gerçekleşen satışlara göre 21 Ocak’ta otobüs bileti satışları 3 kat arttı.

Tatilcilerin çoğu tek başına yola çıktı. Her dört kişiden üçü otobüs yolculuğuna tek başına çıkmayı tercih ederken, iki kişi birlikte Seyahat edenlerin oranı yüzde 18’de kaldı.

Sömestir tatili için en çok gidilen ilk üç şehir İstanbul, Ankara ve Adana oldu. Enuygun verilerine göre bu şehirleri sırasıyla İzmir, Mersin, Antalya, Gaziantep, Diyarbakır, Hatay ve Şanlıurfa takip etti. Tatil için en çok tercih edilen rota Ankara-İstanbul olurken, İstanbul’dakiler ise Ankara yönüne bilet aldı.

Haberin Devamı[Resmen akın ettiler… 1 haftada satışlar 3 kat arttı]

OTEL REZERVASYONLARINDA İLK SIRA BURSA'NIN

Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan en çok tercih edilen yerlerle ilgili yaptığı açıklamada, "Otobüs biletinde en çok rezervasyon yaptırılan rota Adana-İstanbul, uçak biletinde ise Van-İzmir oldu. Yurt dışına baktığımızda en çok uçak bileti rezervasyonu yaptırılan rota İstanbul-Berlin, en çok uçak bileti alınan şehir ise Düsseldorf idi. Otel rezervasyonlarına baktığımızda ise Bursa, Adana, İstanbul, Kayseri ve Erzurum ilk 5’te yer aldı" dedi. (Hürriyet)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP