DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21657680,54%
İzmir
29°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Sokak hayvanları için müjde! 400 veteriner kliniğiyle anlaşma

Sokak hayvanları için müjde! 400 veteriner kliniğiyle anlaşma

ABONE OL
29 Aralık 2021 10:53
Sokak hayvanları için müjde! 400 veteriner kliniğiyle anlaşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başkan Soyer düzenlediği yıl sonu değerlendirme toplantısında sokak hayvanları ile ilgili açıklamada bulundu. Soyer yaptıkları yeni çalışmanın müjdesini vererek 400 veteriner kliniğiyle anlaşıldığını açıkladı.

DEMOKRAT GÜNDEM- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sokak hayvanlarıyla ilgili yaptıkları yeni bir çalışmanın müjdesini verdi. Buna göre İzmir’deki 400 veteriner kliniğinden hizmet alınacak, kısırlaştırılan her hayvan başına bu kliniklere para verilecek. 

Başkan Soyer projenin ayrıntılarını şu şekilde aktardı: “Bu konuyla ilgili, ben milletimizle iftihar ediyorum. Sokak hayvanları konusunda milletimizin gösterdiği duyarlılık son derece kıymetli. Batıda sokak hayvanı yok diye övünürler. Ben bunun övünç kaynağı olduğunu düşünmüyorum. Onları itlaf ederek bir kent bir ülke kurdular. Bizde böyle birşey yok. Onlar hayatımızın bir parçası olduğu, biz hala merhameti ve vicdanı taşıyan insanlarız. Dünyada eşi benzeri görülmeyen kıymetli bir hasret. Bir mevzuatımız var bizim. Biraz popülist yapılmış. Diyor ki, sokakta yaşayan bir hayvan belediye yetkililerince alınır, eğer bakıma muhtaçsa, hastaysa veya kısırlaştırma maksadıyla alınır, sonra alındığı yere tekrar bırakılır. Yeniden yerine bırakılır deniyor, ama sahibi yok. Bizim mevzuatımız copy paste. Bunun değişmesi lazım. Bu milletin hasletlerine göre ve bizim vicdanımızı rahatlatacak şekilde yeniden düzenlenmesi lazım. Biz sokakta gördüğümüz hayvanı alıp kısırlaştırıyoruz, bakımını tedavisini yapıp aynı noktaya bırakıyoruz. Bu, sürdürülebilir bir şey değil. Bu hayvanlarla ilgili hepimizin içini parçalayan, en son dün Buca’da 7 yaşında bir çocuğu ayaklarından ısırmış, bunlar ne yazık ki üzücü. Biz bir yandan bu can dostlarla ilgili Gökdere’de 1500 hayvanlık modern bir tesis yapıyoruz. Ocak ayında tamamlanmış olacak. Şubat ayında açılışını yaparız. Bir yandan da, şu çalışmayı başlattık. Veteriner odasıyla anlaşma yapıyoruz, 400 kliniği belediyenin birimleri haline getiriyoruz. Kısırlaştırma hizmetini bizim adımıza yapacaklar, biz onlara yaptıkları hizmetin bedelini ödeyeceğiz. 400 poliklinik kadar büyütmüş olacağız. Sokak hayvanlarıyla ilgili uzun vadede çözümün kısırlaştırmadan geçtiğini düşünüyoruz. Ne kadar çok hayvanı kısırlaştırırsak dengeyi, bu hayvanlarla ilgili birlikte yaşamayı başarırız. Bu hizmeti vermeye büyükşehirin imkanları yetmiyor. Ocak meclisinden geçecek. Geçtikten sonra tüm polikliniklerde hayata geçirmiş olacağız.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP