Demokrat Gündem- İzmir’in Torbalı ilçesinde meydana gelen korkunç kazada, ambulans ve kamyonet sürücüleri kazanın ardından araçlarından inip duruma bakmak isterken, bir başka otomobilin çarpması sonucu hayatlarını kaybetti.
Kaza, saat 17.30 sıralarında Yeşilköy-Ayrancılar yolunda, Mustafa Navruz’un kullandığı kamyonetin, Bilan Talaş yönetimindeki ambulansa arkadan çarpmasıyla başladı. Her iki sürücü de kazayı incelemek ve tutanak tutmak için araçlarından indiklerinde ise feci bir kaza sonrası can verdi.
DHA’da yer alan habere göre, Bilan Talaş ve Mustafa Navruz, kaza sonrasında yolda dururken, bu sırada K.B. adlı sürücünün kontrolündeki bir otomobil, kazaya karışan iki araca doğru hızla yaklaştı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, sürücü K.B.’nin otomobili, durumu inceleyen ve tutanak hazırlığı yapan Talaş ve Navruz’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki sürücü de yola savruldu ve ağır yaralandı.

Yaralılar hastaneye sevk edildi ancak kurtarılamadı
Kazayı gören çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine hızla sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, ağır yaralanan Bilan Talaş ve Mustafa Navruz’a olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, her iki sürücüyü de çevredeki hastanelere kaldırdı. Ancak, doktorların tüm çabalarına rağmen sürücüler hayata tutunamadı.
Jandarma ekipleri, olay yerinde incelemelerde bulunurken, kazaya neden olan otomobilin sürücüsü K.B. gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Soruşturma devam ediyor
Kazanın ardından jandarma ekipleri, olay yerinde delil toplama ve tanıkların ifadelerini alma işlemlerini başlattı. K.B.’nin kazaya ilişkin ifadesinin alınması beklenirken, olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldığı açıklandı. Kazanın meydana geldiği yolun trafik güvenliği ve kazaların sık yaşanıp yaşanmadığı da inceleme konusu olacak.
Yerel yetkililer ve görgü tanıkları, kazanın Yeşilköy-Ayrancılar yolunun yoğun ve riskli olduğu bir saatte gerçekleştiğini belirtti. Sürücülerin dikkatli olması gerektiği sık sık vurgulanırken, kazanın nasıl ve neden meydana geldiğine dair detaylı açıklamaların soruşturma sonrasında kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor. (Haber Merkezi)