Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Tugay’dan Bakanlığa Körfez’in 6. kez kirletilmesi tepkisi: ‘Caydırıcı ceza artık zorunluluk’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Körfezi’nde bugün bir kez daha görülen kirlilik üzerine sert bir açıklama yaptı. Geçtiğimiz Kasım ayından bu yana altıncı kez kirlilikle boğuşan körfez için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na seslenen Tugay, “Denetim yetkisi başvurumuz reddedildi, madem yetki sizde; körfezimizin daha fazla kirletilmesine izin vermeyin” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir Körfezi’nde bugün

DEMOKRAT GÜNDEM-HABER MERKEZİ-İzmir’in simgesi olan körfez, bugün sabah saatlerinde bir kez daha atık ve kirlilik istilasına uğradı.

Kirliliğin boyutlarını ve belediyenin engellenen denetim yetkisini bir video mesajla paylaşan Başkan Cemil Tugay, sorunun çözümü için Bakanlık düzeyinde caydırıcı cezaların şart olduğunu vurguladı.

KÖRFEZDEKİ KİRLİLİK KRİZİ BÜYÜYOR

Kasım ayından bu yana altıncı kez gerçekleşen kirlilik vakası, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasındaki “denetim yetkisi” tartışmasını yeniden alevlendirdi.

Büyükşehir’in yetki talebinin reddedilmesi üzerine gözler, körfezi kirletenlere karşı uygulanacak caydırıcı cezalara ve Bakanlığın atacağı adımlara çevrildi.

Tugay'dan Bakanlığa Körfez'in 6. kez kirletilmesi tepkisi: 'Caydırıcı ceza artık zorunluluk'

DENETİM YETKİSİ TALEBİMİZ REDDEDİLDİ

Başkan Tugay, belediye olarak körfezi korumak adına denetim yetkisini devralmak istediklerini ancak bu müracaatın merkezi yönetim tarafından geri çevrildiğini açıkladı.

Tugay'dan Bakanlığa Körfez'in 6. kez kirletilmesi tepkisi: 'Caydırıcı ceza artık zorunluluk'

“DENETİMİN BAKANLIK’TA OLDUĞU TEBLİĞ EDİLDİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay süreci şu sözlerle aktardı: “İzmir’in göz bebeği olan körfezimiz, Kasım ayından bu yana bugün altıncı kez bir kez daha kirletildi. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na, körfeze atık bırakan kuruluşları denetleme yetkisi için başvuruda bulunduk. Fakat maalesef yaptığımız müracaat 27.12.2024 tarihinde reddedildi; denetimin Bakanlık’ta olduğu tebliğ edildi.”

“CAYDIRICI CEZALAR ARTIK ZORUNLULUK HALİNE GELMİŞTİR”

Körfezde yaşanan kirliliğin tesadüfi olmadığını ve sanayi-atık denetimlerinin sıkılaştırılması gerektiğini belirten Tugay, Bakanlığa çağrıda bulundu: “Bakanlığa ve tüm yetkililerimize sesleniyoruz; yetki sahibi olarak körfezimizin daha fazla kirletilmesine izin vermeyin. Körfezimizin temiz kalması için caydırıcı cezalar artık bir zorunluluk hâline gelmiştir.”

“YENİ KÖRFEZ İZLEME SİSTEMİ GELİR GELMEZ…. “

Tugay, yetki mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini de sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak olan “Yeni Körfez İzleme Sistemi” çalışmaya başlar başlamaz, denetim yetkisi için Bakanlık kapısının bir kez daha çalınacağını belirtti.

Tugay, bu süreç tamamlanana kadar durumun takipçisi olacaklarını ve yaşanan her gelişmeyi şeffaf bir şekilde İzmirlilerle paylaşacaklarını ifade etti.

İlginizi çekebilir: Başkan Tugay Ankara’dan seslendi: ‘Sağlıklı kamu yönetimi şart’

Tugay'dan Bakanlığa Körfez'in 6. kez kirletilmesi tepkisi: 'Caydırıcı ceza artık zorunluluk'
Demokrat Gündem