DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048339-0,52%
İzmir
22°

PARÇALI BULUTLU

üst menü altı
Uluslararası Kültür Zirvesi sona erdi/Soyer: 'Yepyeni bir kültür anlayışı ortaya koymalıyız'

Uluslararası Kültür Zirvesi sona erdi/Soyer: 'Yepyeni bir kültür anlayışı ortaya koymalıyız'

ABONE OL
10 Eylül 2021 21:23
Uluslararası Kültür Zirvesi sona erdi/Soyer: 'Yepyeni bir kültür anlayışı ortaya koymalıyız'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir'in ev sahipliği yaptığı Dünya Kültür Zirvesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı gala yemeği ile sona erdi. Kapanışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dünyanın ve insanlığın yeni bir kültür anlayışına ihtiyacı olduğunu belirterek, “Kültürsüz bilim olmaz, olursa atom bombası olur. Kültürsüz ekonomi olmaz, olursa açlık olur, iklim krizi olur. Kültürsüz siyaset olmaz, olursa savaş olur, yıkım olur. Kültürsüz şehircilik olur, olursa sel olur, felaket olur. Zirvenin en önemli çıktısı olan İzmir Deklerasyonu'nun kentimizi, insanlığı ve gezegenimizi iyileştirmek için tarihi bir adım olduğuna inanıyorum” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi'nin kapanış toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, pandemi sürecinin ardından hiçbir şey olmamış gibi devam edilemeyeceğini, insanlığın yeni bir kültürel temele ihtiyacı olduğunu belirtti.

TUNÇ SOYER: YEPYENİ BİR KÜLTÜR ANLAYIŞI ORTAYA KOYMAK ZORUNDAYIZ

Başkan Soyer, yerelde ve evrensel ölçekte uygulanabilecek yeni bir kültür anlayışına ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “18 ayın ardından yolumuza hiçbir şey olmamış gibi devam edemiyoruz. İnsanlığın bu büyük dönem içinde bilimin, siyasetin, sporun ve yaşamın tüm alanlarının yeni bir kültürel temele ihtiyacı var. Kültürün sadece sanatla ilişkili bir sözcük olarak tüketilmesi, yaşamdaki herşeyin ve elbette ki sanatın gelişiminde de büyük bir engel teşkil ediyor. Bu nedenle cesur adımlar atarak, yerelde ve evrensel ölçekte uygulanabilecek yepyeni bir kültür anlayışı ortaya koymak zorundayız. Bu zirvede tarifini yaptığımız ve resmi deklerasyonda da yer verdiğimiz bu yeni yaklaşımın adı döngüsel kültür” dedi.

""

SOYER: DÖNGÜSEL KÜLTÜR, DOĞAMIZLA-GEÇMİŞİMİZLE-BİRBİRİMİZLE-DEĞİŞİMİN KENDİSİYLE UYUM DEMEK

Döngüsel kültür hakkında açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Tunç Soyer, “Döngüsel kültür kültürün dört ana bileşenini birbirine bağlıyor. Doğamızla uyum, geçmişimizle uyum, birbirimizle uyum ve değişimin kendisiyle uyum. İklim krizi ve pandemi nedeniyle kültür için böyle geniş bir tanımlama yapıyoruz. Yoksulluk, kuraklık ve açlık gibi küresel sorunlarla mücadelede güç kazanabilmek. İnsanlığın tüm gezegenimizle birlikte içinden geçtiği süreç, bilimin sanatın, sanatın siyasetten ve siyasetin gerçek hayattan ayrı düşmediği bir kültür çağının kapılarını aramalı. Hiç kimsenin arkada bırakılmadığı, şeit vatandaşlığı ve doğanın haklarının güvence altına alındığı bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

""

SOYER: KÜLTÜRSÜZ BİLİM, EKONOMİ, SİYASET, ŞEHİRCİLİK OLMAZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kültürsüz bilim olmaz, olursa atom bombası olur. Kültürsüz ekonomi olmaz, olursa açlık olur, iklim krizi olur. Kültürsüz siyaset olmaz, olursa savaş olur, yıkım olur. Kültürsüz şehircilik olur, olursa sel olur, felaket olur. Kültür zirvesine ev sahipliği yapmamız konusunda İzmir'e güvenen genel sekreter ve UCLG büyük ailesine, tüm üyelerine ve yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Zirvenin en önemli çıktısı olan İzmir Deklerasyonu'nun kentimizi, insanlığı ve gezegenimizi iyileştirmek için tarihi bir adım olduğuna inanıyorum. Bu tarihi günde bizi yalnız bırakmayan çok değerli genel başkanımıza ve tüm katılımcılara en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

""

EMİLİA SAİZ: HİÇBİR ŞEHİR İZMİR KADAR GÜZEL DEĞİL

Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Genel Sekreteri Emilia Saiz, “Emilia Sanez: Beni şaşırtıyorsunuz çünkü ne olursa olsun bu zirveyi kutlamalıyız dediniz. Gerçekten ne yaptığını bilen ve başarılı bir ekibe sahipsiniz. Bizi bu zirvede biraraya getirdiniz. Herkesin anlayabileceği bir söylem dile getirdiniz. İki toplantı dolu, fikir alışverişi dolu günün ardından bizi bu ortamda sanki hiç değişmemiş gibi biraraya getirdiniz. Aslında herşey değişti ve herşeyi daha iyi doğrultuda değiştirmemiz gerekiyor. Zorluklarımız, endişelerimiz hakkında konuştuk. Ama herşeyin ötesinde umutlarımız, hayallerimiz hakkında konuştuk. Sayın belediye başkanımız kültürü çok iyi biliyor. Hayatın bütün yönleriyle kültürle ilişkisini çok iyi biliyor. Ama sayın genel başkan sizin bilmediğiniz birşeyi biliyorum ben; UCLG'nin asıl süper gücü sayın belediye başkanında vücut bulan temsil. Dünyadaki hiçbir şehir İzmir kadar güzel değil. UCLG bizi biraraya getiren harç” şeklinde bir konuşma yaptı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP