Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Faiz yarışı kızıştı: 5 Milyon TL’nin aylık getirisi rekor kırdı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz artırımı sonrası bankalar arasında mevduat faizlerinde yoğun bir rekabet başladı. 5 milyon TL’lik birikimini değerlendiren yatırımcılar, 32 günde rekor seviyelerde kazanç elde ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz artırımı sonrası bankalar arasında mevduat

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz artırımı sonrası bankalar mevduat faizlerinde yoğun bir rekabete girdi.

Özellikle yüksek birikimi olan yatırımcılar için sunulan faiz oranları dikkat çekici seviyelere ulaştı. 5 milyon TL’lik bir mevduatın 32 günlük getirisi rekor seviyelere tırmandı.

Merkez Bankası’nın politika faizini yukarı çekmesinin ardından birçok banka, 32 günlük vadelerde faiz oranlarını ciddi biçimde yükseltti.

Şu anda bazı bankalar müşterilerine yüzde 50’ye yaklaşan faiz oranları teklif ediyor.

5 milyon TL’lik birikimini 1 aylığına değerlendiren yatırımcılar, banka tercihlerine göre farklı kazançlar elde edebiliyor. Banka banka 32 günlük net getiriler ise şöyle sıralanıyor:

  • Yapı Kredi: %42 faiz oranı ile 156 bin 493 TL net kazanç sağlıyor.
  • Ziraat Bankası: %33 faiz oranı ile 122 bin 959 TL net gelir elde ediliyor.
  • İş Bankası: %39,5 faiz oranı ile 147 bin 178 TL’lik net kazanç sunuyor.
  • ING Bank: %48 faiz oranı ile 178 bin 849 TL net getiri sağlıyor.

Bankalar arasındaki bu yoğun rekabet, yatırımcılara kısa vadede önemli kazanç fırsatları sunarken, faiz oranlarındaki yükselişin mevduat tercihlerine etkisi de giderek artıyor.

İlginizi çekebilir: Şimşek: 41 milyar dolarlık uluslararası finansman hedefliyoruz

Demokrat Gündem