Yeni eğitim-öğretim yılının başladığı 14 Eylül sabahı 78 ilde sokak çeteleri ile yeni nesil suç örgütlerine yönelik “Sokaklar Güvende” operasyonu başlatıldı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, 78 Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda yürütülen soruşturmalar kapsamında 2 bin 447 şüpheli hakkında adli işlem yapıldığını bildirdi.
Adalet Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalarda, jandarma ve emniyet teşkilatları 148 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün yönlendirdiği soruşturmalar kapsamında; uyuşturucu ticareti, yağma, yasa dışı bahis, kara para aklamayla mücadele, silah kaçakçılığı ve şantaj suçlarına karışan yapılar hedef alındı.
“Gençlerimiz Suç Örgütlerinin İnsan Kaynağı Olmayacaktır”
Operasyonun hedefleri arasında suçu sosyal medya üzerinden bir güç ve statü unsuru gibi göstererek gençleri ağlarına düşürmeye çalışan şebekeler de yer aldı. Çetelerin insan kaynağı devşirme kapasitelerinin sonlandırılacağını vurgulayan Bakan Gürlek, “Gençlerimiz suç örgütlerinin insan kaynağı olmayacaktır. Sokaklarımız suç örgütlerine bırakılmayacaktır” ifadelerini kullandı.
Finansal ve Lojistik Ağlar Hedefte
Mücadelenin yalnızca şüphelilerin yakalanmasıyla sınırlı kalmayacağını belirten Gürlek, suç örgütlerinin finansal kaynakları ve lojistik ağlarının tamamen kurutulacağını kaydetti. Adalet Bakanı, yürütülen operasyonlarda görev alan yargı mensupları ile emniyet ve jandarma teşkilatına teşekkür etti.