DOLAR 32,4533 0.12%
EURO 34,6385 -0.03%
ALTIN 2.384,090,18
BITCOIN 1935470-6,43%
İzmir
24°

AÇIK

üst menü altı
AK Partili Hızal'dan eleştirilere yanıt: 'Merkezi hükümet kesintiye gitmiyor'

AK Partili Hızal'dan eleştirilere yanıt: 'Merkezi hükümet kesintiye gitmiyor'

ABONE OL
24 Kasım 2021 18:45
AK Partili Hızal'dan eleştirilere yanıt: 'Merkezi hükümet kesintiye gitmiyor'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kasım ayı 6. Meclis oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti. İBB 2022 Mali Yılı Bütçe ve Performans Raporu'nun görüşüldüğü meclis oturumunda ana gündemlerden biri de döviz kurundaki yüksek artış nedeniyle ekonominin son durumu oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İBB Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu'nun İzmir'in Türkiye'nin en fazla ödeyen üç kentten biri olmasına karşın merkezi hükümetten yüzden 2 oranında pay aldığı eleştirisine yanıt verdi. AK Partili Hızal, merkezi hükümetin kesinti yapmadığını savundu.

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir'de alt yapı, ulaşım, trafik, kentsel dönüşüm sorunlarının devam ettiğini, hedef, vaat ve performansların yeterli olmadığını savundu.

ÖZGÜR HIZAL: 'MERKEZİ HÜKÜMET KESİNTİYE GİTMİYOR'

AK Partili Grup Başkanvekili Hızal, merkezi hükümetin kesintiye gitmediğini belirterek, “Merkezi hükümet kesintiye gitmiyor. 81 ile yapılan yatırımla ilgili bu tarz bir eleştiri ortaya konmasını anlamıyorum. Kendisine şu soruyu sormak istiyorum, İzmir'in vergi gelirlerinin en yüksek payına sahip olan ilçe Aliağa. Siz bugün Denizli Bozkurt Belediyesi'ne 8 milyon liralık yatırım yapmış iken Aliağa Belediyesi'ne aynı oranda ayırıyor musunuz? 2,5 yılda 25 milyar harcayan bir büyükşehir. İcracı kimliğiniz ne kadar ortaya çıkıyor, değerlendireceğiz. Raylı sistem ağını 179 km'nin 145 km'si İZBAN. Siz ne kadar inkar etseniz de İZBAN yatırımının yarısı merkezi hükümet tarafından yapılmıştır. İzmir'de alt yapı, ulaşım, trafik, kentsel dönüşüm meselelerinde geçmiş performanısınız ,vaatleriniz, hedefleriniz ortada. Kullandığınız bütçe ve para da yaptıklarınız da ortada. Takdiri İzmirlilere bırakıyorum” dedi.

'BÜTÇEYİ GERÇEKLERLE ÖRTÜŞTÜRMENİZ GEREKİYOR'

Büyükşehir belediyesinin bütçesinin 12.5 milyar olmasına karşın yapılanların ortada olduğunu savunan AK Partili Hızal, “İBB bütçesi 12.5 milyar lira. Bırakın siz ekonominin genel sorunlarını İzmir'in durumu ortada. Buca metrosunun yüzde 26'sının bitmiş olması gerekiyordu, inşaatına henüz başlayamadık. Geçmiş yıllardaki performansınız ortada iken, vaat ve sözlerinize bağlılığınız ortada iken bu yıl bütçeyi rakamsal olarak arttırmış olmanızın hiçbir anlamı yok. Bu bütçeyi realite olarak gerçeklerle sahayla sokakla örtüştürmeniz gerekiyor. Ne zaman ki yolları yapar, yatırımları-eserleri ortaya koyarsınız, o zaman eyvallah, sizin bütçeniz doğru bir bütçe deriz” diye konuştu.

“İZBETON İFLASA SÜRÜKLENİYOR'

Kentsel dönüşümde de hedeflenin olmadığını kaydeden Özgür Hızal, İZBETON üzerinden sürekli yaptığı eleştirilerini bir kez daha yineledi. Hızal, şunları söyledi: “Kamu olmadan kentsel dönüşüm olmaz. Evet yerel yönetim, merkezi hükümet ve vatandaş. Evet İBB İzmir'deki bütün kentsel dönüşümü yapamaz ama lokomotif görevi görebilir. İzmir'de kamunun bir ayağı olan, Bakanlık tarafından yapılan kentsel dönüşüme neden karşı çıkıyorsunuz? Karabağlar, Kiraz, Urla. Urla'da kentsel dönüşümdü yapılmak istenen. Sırf siyasi saiklerle reddettiniz. Teknik detay söyleyeceksiniz ama biz burada detayları çok çözdük. Müteahhit bulamıyorduk demiş sayın Özuslu. Benim de iddialarım var. ama kendi şirketimiz İZBETON ile yaptığımız müdahaleler sayesinde bin 100 konut için meclisten onay aldık. İZBETON işin içine girince maç değişti demiş. Değişti mi değişmedi mi? Bazı takımlar, menejerler aracılığıyla yeteneksiz futbolcuları alırlar. O yeteneksiz futbolcu gelir, kendi kalesine gol atar. Atar da atar. Maç değişti sayın başkan. Kendi oyuncunuz kendi kalenize gol atıyor, atmaya da devam ediyor. Sıfır sıfır giden maçı aleyhinize çevirdiniz. Kurtarıcı olarak gördüğünüz, kentsel dönüşüm sorunlarını ortadan kaldıracak olan İZBETON ne yapmış, ne yapıyor, bakalım. İZBETON asli görevleri olan yol bakım ve onarım için bir sokağın yapılma süresi ortalama 6-8 ay. İlçe belediyeleri kendi asfalt üretim merkezlerini yapıyor. Onlar da CHP'li. Çünkü İZBETON yalan söylüyor, yaz aylarında bakıma aldık diye. Çünkü yalan. İZBETON iflasa sürükleniyor. İZBETON yetkilileri suç duyurusunda bulunuyor hakkımda. İZBETON ihalelerine hiçbir firma tabiki girmez. Yalandan 350 milyon bütçe ayırmışsınız. Maç değişti durum ortada. İzmir'de kaç metrekare dönüşüm yaptınız?”

'VATANDAŞIN TAPULARINI İADE EDİN, HÜKÜMET GEREĞİNİ YAPSIN'

Uzundere'deki vatandaşların kentsel dönüşüm mağduru olduğunu dile getiren Hızal, “'Gelsin hükümet yapsın' dedi sayın Kılıçdaroğlu. Vatandaşın tapularını iade edin, hükümet gereğini yapın. Sayın başkan 40 gün sonrasına randevu verdi. Yakında gerçekleşir. İzmir'in deprem, kentsel sorunu sayın başkan emin olun İskoçya parlamentosunda yaptığınız konuşmadan çok daha değerlidir. Gönül isterdi ki ertesi güne ya da iki gün sonrasına randevu verseydiniz ama 40 gün sonrasına vermeseydiniz?” diye sordu.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP