DOLAR 32,2322 0.08%
EURO 35,0764 0.17%
ALTIN 2.523,400,92
BITCOIN 2153342-0,65%
İzmir
26°

AÇIK

üst menü altı
Almanya, Fransa ve İtalya AB Yapay Zeka Yasası üzerinde anlaşmaya vardı

Almanya, Fransa ve İtalya AB Yapay Zeka Yasası üzerinde anlaşmaya vardı

ABONE OL
19 Kasım 2023 18:59
Almanya, Fransa ve İtalya AB Yapay Zeka Yasası üzerinde anlaşmaya vardı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Reuters Almanya, Fransa ve İtalya, AB Yapay Zeka Yasası üzerinde hızlandırılan müzakerelerde anlaşmaya vardı.

Avrupa düzeyinde müzakereleri hızlandırması beklenen ortak bir belgeye göre, üç hükümet (Fransa, Almanya ve İtalya), AB’deki küçük ve büyük yapay zeka sağlayıcıları için bağlayıcı olan taahhütleri destekleyen gönüllülük esasına dayanan bir anlaşmaya vardı.

Yapay zeka kuralları, genel geçerlik taşımalı ve tüm paydaşlar için bağlayıcı hale gelmelidir

Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve AB Konseyi, bloğun Yapay Zeka (AI) konusundaki pozisyonunu belirleme konusundaki uzun süreli müzakereleri hızlandırıyor. Reuters tarafından ortaya çıkan ortak bir belgeye göre, üç hükümet, AB’deki küçük ve büyük AI sağlayıcıları için bağlayıcı olan taahhütleri destekliyor, ancak bu taahhütler gönüllülük esasına dayanıyor.

yapay zeka

Haziran ayında Avrupa Parlamentosu, AI Yasası’nı sunarak AI uygulamalarının risklerini kontrol altına almayı ve ayrımcı etkilerden kaçınmayı amaçlıyor. Ancak Euractiv’in haberine göre, Cuma günü AP milletvekilleri, vakıf modellerine yönelik önerilen yaklaşım konusunda üye devlet temsilcileriyle yapılan toplantıyı terk etti. Bu durum, Fransa, Almanya ve İtalya gibi daha büyük üye devletler arasında, düzenlemeye karşı çıkan bir hareketle ortaya çıktı.

Üç AB hükümeti, Avrupa Parlamentosu’nun önerisine karşı çıkarak, kuralların sadece büyük AI sağlayıcıları için bağlayıcı olmasının, küçük Avrupalı sağlayıcılara güveni azaltarak müşteri kaybına neden olabileceğini savundu. Bu bağlamda, davranış ve şeffaflık kurallarının tüm paydaşlar için bağlayıcı olması gerektiği ve kuralların ihlal edilmesi durumunda bir yaptırım sistemi kurulabileceği öne çıktı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP