DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21569731,88%
İzmir
24°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Başkan Tugay gençlere el uzattı/Misafirhaneleri yurda çevirdi

Başkan Tugay gençlere el uzattı/Misafirhaneleri yurda çevirdi

ABONE OL
22 Eylül 2021 10:15
Başkan Tugay gençlere el uzattı/Misafirhaneleri yurda çevirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Farklı kentlerden İzmir'deki üniversitelerde kalmak üzere kente gelen ancak barınma sıkıntıları ile uğraşan üniversiteli gençlere destek veren CHP'li belediye başkanlarının arasına Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da katıldı. Başkan Tugay, iki misafirhaneyi yurda çevirdiklerini duyurdu, Türkan Saylan Kız Yurdu'nun da tam kapasite hizmet verdiğini belirtti. 

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir’deki üniversitelerde eğitim görmek için kente gelen ancak yurtların kısıtlı kapasitesi nedeniyle yer bulamayan, yüksek ev kiraları nedeniyle ev de bulamayan üniversiteli gençlerin yaşadığı barınma sorununa tepkiler sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli’de öğrencilere seslenerek, yurt sorununu bir yıl içinde çözecekleri sözünü verdi. Kılıçdaroğlu, “1 yıl içinde yurt sorununu çözmezsem siyaseti bırakacağım. Onlar Türkiye’nin geleceği. Ne kadar iyi yetişirse, ne kadar iyi eğitim alırlarsa Türkiye o kadar büyüyecek” açıklamasını yaptı.

İzmir’de ev bulamadığı için durumu protesto eden üniversite öğrencileri Barınamıyoruz Hareketi başlattı. CHP’li belediye başkanları sorunun çözümüne dair harekete geçerken, CHP İzmir milletvekilleri Bedri Serter ve Mahir Polat da Buca Hasanağa Parkı’nda barınacak yer bulamadığı için sabahlayan öğrencilerin yanına giderek destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de gazetemize verdiği demeçte soruna kayıtsız kalmayacaklarını ve çözümü noktasında birkaç gün içinde bir projeyi kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu. 

KARŞIYAKA BELEDİYE BAŞKANI TUGAY GENÇLERE EL UZATTI 

Öte yandan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da, harekete geçerek İzmir'de bulunan üniversiteleri kazanarak farklı kentlerden gelen ancak barınma sorunu yaşayan gençlere el uzattı. Öğrencilerin durumuna sessiz kalamayacaklarını kaydeden Başkan Tugay, belediyeye bağlı bulunan Mavişehir'deki misafirhanelerini 20 kişilik erkek yurduna, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki tesislerini de 25 kişilik kız yurduna çevirdiklerini duyurdu. 

""

MİSAFİRHANELERİ YURDA ÇEVİRDİKLERİNİ DUYURDU

Başkan Tugay, yaptığı açıklamada, "Öğrencilerimizin çağrısına sessiz kalamazdık. Mavişehir'deki misafirhanemizi 20 kişilik erkek yurduna, Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki bir tesisimizin misafirhanesini de 25 kişilik kız yurduna çeviriyoruz. Türkan Saylan Kız yurdumuz da tam kapasiteyle hizmet veriyor. #barınamıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Müracaat etmek isteyen gençler, 0232 3994000 numaralı telefondan Karşıyaka Belediyesi İşletme İştirakler Müdürlüğü’ne ulaşabilir.

 

""

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP