Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zafer Günü için Karabağ’a gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabetle 8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla Karabağ’a gitti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabetle

Şuşa ve Hankendi’de temaslarda bulunacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ikili görüşme gerçekleştirerek Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini ve küresel gelişmeleri ele alacak.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklığı ve “Tek millet, iki devlet” anlayışını vurgulayan tarihi ziyaret, Karabağ’ın işgalden kurtarılışının 6. yıl dönümünde gerçekleşiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Atatürk Havalimanı’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir uğurladı.

Ziyaret heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, MİT Başkanı İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kürşad Zorlu ve TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da yer aldı.

ŞUŞA VE HANKENDİ’DE RESMİ TÖRENLER DÜZENLENECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karabağ temasları kapsamında Şuşa Valiliği’nde resmi karşılama töreni gerçekleştirilecek.

Liderlerin baş başa görüşmesi ve düzenleyecekleri ortak basın toplantısının ardından Hocalı Soykırım Anıtı ile Müzesi ve Hankendi Zafer Anıtı ziyaret edilecek.

“GÜNEY KAFKASYA ARTIK ÇATIŞMA DEĞİL İŞ BİRLİĞİ BÖLGESİ”

Ziyaret öncesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e bir tebrik mektubu gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karabağ Zaferi’nin tüm Türk dünyası için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Büyük zafer ile taçlandırılan Azerbaycan’ın haklı mücadelesi, tüm Türk dünyası için de bir gurur kaynağı haline gelmiştir. İşgalden kurtarılan bölgelerin yeniden inşası ve ihyası sürecinin hızla ilerlemesi hepimizde gurur duygusu uyandırmaktadır. Bölgemizde kalıcı barışın, huzurun ve istikrarın tesis edilmesi için eş güdüm içerisinde yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Güney Kafkasya artık bir çatışma ve istikrarsızlık bölgesi olarak değil, iş birliği ve kalkınma bölgesi olarak anılmaktadır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zafer Günü için Karabağ'a gitti
Demokrat Gündem