İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ’ye yönelik mücadelede kararlılık mesajı verdi. Yerlikaya, terör örgütüne karşı “hiçbir gevşemeye yer olmadığını” belirterek, 9 ilde düzenlenen “Kıskaç-31” operasyonlarında 41 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
9 ilde eş zamanlı operasyonlar
Operasyonların Ankara, İstanbul ve Kayseri merkezli olarak Muş, Bursa, Aydın, İzmir, Ordu ve Tekirdağ’da düzenlendiği bilgisi paylaşıldı.

Yerlikaya, şüphelilerin örgütün “askeri mahrem yapılanması” içerisinde faaliyet yürüttüğünü, hücre evlerinde barındığını ve örgütün kripto haberleşme programı Bylock’u kullandıklarını ifade etti.
Haklarında soruşturma başlatıldı
Şüpheliler hakkında, örgüt içerisinde sorumlu şahıslarla irtibat kurmak, gaybubet evlerinde barınmak ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Bakan Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da örgütle mücadelenin aynı kararlılıkla süreceğini belirterek, “Milli iradeye darbe yapmaya yeltenen bu hain yapıyı temizleyene kadar mücadelemiz sürecektir,” ifadelerini kullandı.
Yetkililer, operasyonlara ilişkin detayların paylaşılmaya devam edeceğini açıkladı.
İlginizi çekebilir: Ferdi Tayfur ameliyat oldu; yoğun bakımda