DOLAR 32,5204 0.08%
EURO 35,0057 -0.11%
ALTIN 2.436,730,03
BITCOIN 2089682-0,55%
İzmir
22°

AÇIK

üst menü altı
Aile hekimleri iş bıraktı: Talepleri için 2 gün hizmet vermeyecekler

Aile hekimleri iş bıraktı: Talepleri için 2 gün hizmet vermeyecekler

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:27
Aile hekimleri iş bıraktı: Talepleri için 2 gün hizmet vermeyecekler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir'de görev yapan aile hekimleri Türkiye ile eş zamınla olarak bugün iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor. Tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek iş bırakma eylemi nedeniyle aile sağlığı merkezlerinde hizmet verilmeyecek. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Aile Hekimleri Yönetmeliği'nin geri çekilmesi ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla iki gün boyunca hizmet vermeme kararı alan aile hekimlerinin iş bırakma eylemine İzmir Tabip Odası ve diğer sağlık sendika ve meslek örgütleri de destek veriyor. Sabah saatlerinde aile sağlığı merkezlerine gelen vatandaşlar işlemlerini yaptıramadan dönmek zorunda kaldı. 

İş bırakma eylemi hakkında sağlık sendikaları ve meslek örgütlerince yapılan açıklamada, güvenli ve insanca çalışma koşullarının sağlanması, Sağlıkta Şiddet Yasası'nın çıkması, aşırı iş yükü ve idari baskılara son verilmesi çağrısında bulunuldu. 

Açıklamada, “Etkin ve caydırıcı bir Sağlık'ta Şiddet yasası, güvenli ve insanca çalışma koşulları, bilimsel ve tıbbi gereklere uygun mesleki olanak ve koşullar, emeğin karşılığı ücretlendirme, angarya, aşırı iş yükü ve idari baskılara son verilmesi şeklindeki taleplerimize etkin ve gerçek düzenlemeler getirilmemiştir. 30 Haziran 2021 tarihinde yayınlanan ve 1 Temmuz 2021 de yürürlüğe giren Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği halen geri çekilmemiş, infaz komisyonlarına son verilmemiştir" ifadeleri kullanıldı. 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP