DOLAR 32,4653 -0.07%
EURO 34,8378 -0.4%
ALTIN 2.445,040,38
BITCOIN 20806210,89%
İzmir
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

üst menü altı
Babacan'a İzmir'de yoğun ilgi: Vatandaş ve esnaf dert yandı

Babacan'a İzmir'de yoğun ilgi: Vatandaş ve esnaf dert yandı

ABONE OL
27 Mayıs 2021 14:03
Babacan'a İzmir'de yoğun ilgi: Vatandaş ve esnaf dert yandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DEVA Partisi Genel Başkanı il binası açılışı sonrası Konak'ta Kemeraltı ve Karşıyaka çarşı esnafını dolaştı. Esnaf ile sohbet eden Babacan daha sonrasında İzmir Saat Kulesi önünde değerlendirmelerde bulundu. Babacan, izmirlilerin tutumunun olumlu olduğunu dile getirdi.

DEMOKRAT GÜNDEM – DEVA partisi İl Başkanlığı açılışını gerçekleştiren Genel Başkan Ali Babacan, Konak'ta Kemeraltı ve Karşıyaka çarşıda esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Babacan'a esnaf ve vatandaşlar dert yandı. İzmir, İzmirli esnafın durumu ve Türkiye ekonomisine yönelik açıklamalar yapan Babacan, 'İzmirlilerden hep olumlu ifadeler duyduk. İki saat içerisinde, Bir iki kişiden niye hükümetten ayrıldınız dediler, onu da eleştiri olarak kabul edebilirsek. Siz varken işler daha iyiydi dediler. Tutum oldukça olumlu' diye konuştu.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan şunları söyledi:

Kemeraltı Türkiye'nin en önemli alışveriş merkezlerinden bir tanesi. Yaklaşık 10 bin tane iş yeri var. Bugün dernek. başkanımızla beraber çarşımızın önemli noktalarını ziyaret ettik, esnafımızla sohbet ettik. Gerçekten öncelkikle yiyecek içecek sektörü, lokantıcılık, kahvecilik sektörü olmak üzere sıkıntılar büyük. esnaftan yüzü gülen yok. Devletin verdiği desteklerden bir çoğu yararlanamıyor. Yararlananlar çok zor ve çok küçük miktarlarda destek alabildiklerini bahsediyorlar. Gerçekten bu pandemi ve kapanma döneminde devletin doğrudan desteği esnafımızda çok sınırlı kaldı. Pandemiden önce ülkenin döviz rezervlerini tükettiler, yedek akçelerinitükettiler. Ülkenin borcunu ikiye katladılar. Yani pandemiye çok zayıflamış bir ekonomiyle girdi Türkiye. Zayıflamış ekonomide de devletin esnafa, çiftçiye, sabit. gelirli vatandaşlarına, işsizlerine, müzisyenlere sanatçılara verecek destek çok sınırlı oldu. Bunuda burada yerinde bizzat şahit olduk. Bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. Kredi programları oluyor ama kredi ancak borcu çoğaltıyor. Bir de bunun üzerine yüksek faiz ekleniyor. Bütün G-20 ülkeleri içerisinde doğrudan destek anlamında baktığınızda Türkiye vatandaşına en az desteği veren ülkelerden birisi şu anda. Bununda sebebi kaynağın pandemiden önce tüketilmişolması. Çok üzülüyoruz. Arkadaşlarımızla beraber çok emek harcadık ekonomimizi güçlendirmek için. O kadar büyük emeğin ne yazık ki son yıllarda heba edildiğini görüyoruz. İşsizlik, yoksulluk şu anda ülkemizin en önemli sorunu. Bu sorun gittikçe büyüyor. Hükümetyinde buna getirdiği kalıcı bir çözümü de yok malesef. 

""

OLDUKÇA OLUMLU

izmirlilerden hep olumlu ifadeler duyduk. İki saat içerisinde, Bir iki kişiden niye hükümetten ayrıldınız dediler, onu da eleştiri olarak kabul edebilirsek. Siz varken işler daha iyiydi dediler. Tutum oldukça olumlu. Biz esnaflıktan geliyoruz zaten. Biz zaten esnaf bir aileden geliyoruz esnafın durumunu iyi biliyoruz. Şu anki hükümetin esnafın sorunlarına asla çözüm üretemeyeceğini iyi biliyoruz. Onun için DEVA Partisini kurduk çalışıyoruz ve hazırlanıyoruz.

""

Daha sonra Konak'tan ayrılan Ali Babacan vapurla Karşıyaka'ya geçti. vapurla geçerken vatandaşlarla sohbet etmeyi sürüdren Babacan vapurdan martılara da gevrek atmayı ihmal etmedi.

KARŞIYAKA'DA VATANDAŞ BABACAN'A DERT YANDI

Konak'tan Karşıyaka'ya geçen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan burada da yoğun bir ilgiylr karşılaştı. Bir vatandaş Babacan'ı durdurarak dert yandı. Daha sonra programına devam eden Babacan, Karşıyaka Çarşısı'nda vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP