Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

İzmir Kent Konseyi’nin yeni hizmet binası açıldı… Soyer: 'İzmir bu binayla yeni bir can bulacak'

İzmir Kent Konseyi’nin (İKK) Çankaya’daki yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren

İzmir Kent Konseyi’nin (İKK) Çankaya’daki yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Konseyimiz yeni hizmet binasının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Çok renk, çok ses, çok nefes olan İzmir bu binayla yeni bir can bulacak. İnanıyorum ki bu çok renklilik demokrasinin ne kadar büyük bir erdemler manzumesi olduğunu hem İzmir’e hem Türkiye’ye kanıtlayacak” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Kent Konseyi’nin yeni hizmet binasının açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kent konseyinin yapacağı çalışma ve üreteceği projelerle demokrasi kültürüne de katkı koyacağını belirtti.

""

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Bu hizmet binası sayesinde İKK nın şehrimizde yerel demokrasinin gelişmesine büyük katkısı olacağına inanıyorum. Tek isek yalnızız, birlikte isek tamız. Konseyler ve yerel yönetimler bunu mümkün kılan en önemli yapılardır. Birbirinden çok farklı sivil oluşumu biraraya getiren kent konseyimiz müşterek çözümler üretmemizi sağlıyor, sağlamaya devam edecek. Demokrasinin ve büyük ticaret şehirlerinin doğduğu bu topraklarda yaşıyoruz. Demokrasi sadece sandıkta oy kullanma değil yaşamın her anına sirayet eden bir yaşam biçimidir. İbb şehrimizde yaşayan herkesin kendilerine dair kararlara katılımını kolaylaştırmak istiyoruz” diye konuştu.

""

SOYER: “ÇOK RENK, ÇOK SES, ÇOK NEFES OLAN İZMİR BU BİNAYLA YENİ BİR CAN BULACAK”

“İKK şüphesiz bu vizyonun gerçekleşmesi için en önemli paydaşlarımızdan biridir. Hayatın nabzı yerelde akar. Yerelde doğan çığır açıcı deneyimler ne kadar güçlü kavramsallaşırsa dünyaya ilham vermesi de o kadar kolaylaşır. Şehrimizde bu kadar etkin bir stk olduğu için de iftihar ediyoruz. Kent Konseyi’nin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu sayede bu değerli sivil yapıyı güçlendirmekle kalmıyor, şehrimizin demokrasi kültürüne de katkı koymak istiyoruz” diyen Başkan Soyer, “Konseyimiz yeni hizmet binasının şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Çok renk, çok ses, çok nefes olan İzmir bu binayla yeni bir can bulacak. İnanıyorum ki bu çok renklilik demokrasinin ne kadar büyük bir erdemler manzumesi olduğunu hem İzmir’e hem Türkiye’ye kanıtlayacak. Siz buralara sığmadıkça biz yeni binaları hizmete sokmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

SENİYE NAZİK IŞIK: “TUNÇ BAŞKAN, İZMİR KATILIMCI DEMOKRASİDE ÖRNEK BİR KENT OLMASINI SAĞLAMAK İÇİN EL UZATTI”

İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, bir yıl sonunda hizmet vermeye hazır hale gelen İKK yeni hizmet binasında sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte önemli projelere imza atacaklarını belirterek, binanın tadilat ve tefrişatında büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e teşekkür etti.

""

IŞIK: “PEK ÇOK YENİ FİKRİN PROJELERİ BURADA FİLİZLENECEK”

İKK Başkanı Seniye Nazik Işık, “Çok heyecanlıyım. Bir yılı aşkın bir zamandır bugünü bekliyorduk. Yeni mekanımızı hizmete sokmayı, çok güzel işleri hediye etmenin heyecanını yaşamayı bekliyorduk. Buranın hazırlanmasına emeği geçen çok kişi var. En başta Tunç Başkana teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin hem vizyonu hem bizimle kurduğu ilişkiler çerçevesinde kent konseyimizi yeniden ayağa kaldırmak, İzmir’in katılımcı demokraside örnek ir kent olmasını sağlamak için bize her aşamada elini uzattı. Stk’larımız bu mekanda imkan bulacaklar burada. Belediyemize bu geniş mekanı sağladığı için tekrar teşekkür ediyorum. Pek çok yeni fikrin projeleri filizlenecek. Ortak akılla güzel önerilerle yol gösterecek çok insanımız var. Hepsini buradan kutluyorum. Bu mekanda buluşmak için yeni yeni dostlarla buluşacaklarına bütün kalbimle inanıyorum. İzmir vefalı insanların şehridir. Bu güzel mekanı barışın, demokrasinin, hakların yaşanabildiği ir şehri yapacağına samimiyetle inanıyorum” şeklinde bir konuşma yaptı.

İzmir Kent Konseyi’nin yeni hizmet binası açıldı... Soyer: 'İzmir bu binayla yeni bir can bulacak'
Demokrat Gündem