Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen nitelikli dolandırıcılık soruşturması, organize bir siber dolandırıcılık ağını deşifre etti. Şüphelilerin internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden irtibat kurdukları mağdurlara yüksek kazanç vaadinde bulunduğu, telefonlarına sahte yatırım uygulamaları yüklettikleri tespit edildi.
Sistem üzerinden kazanç elde ettikleri algısı yaratılarak şahıs ve paravan şirket hesaplarına para transferi yapmaları sağlanan mağdurların, biriken paralarını çekmek istediklerinde hesaplarına erişim sağlayamadıkları belirlendi. Bu yöntemle 14 müştekinin toplamda yaklaşık 14 milyon TL dolandırıldığı saptandı.
11 İlde Eş Zamanlı Baskın
Elde edilen delillerin ardından harekete geçen güvenlik güçleri, 23 Eylül 2026 tarihinde Bursa, Sakarya, Hatay, İstanbul, Gaziantep, Antalya, Adana, Kocaeli, Samsun, Malatya ve Bolu illerini kapsayan eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Baskınlarda hedef alınan şüphelilerden 23’ü yakalanarak gözaltına alındı.
Başsavcılıktan yapılan resmi açıklamada şu bilgilere yer verildi:
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında; internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden müştekilerle irtibat kuran şüphelilerin, yatırım yoluyla kazanç sağlama vaadiyle müştekilere sahte uygulamalar yüklettikleri, bu uygulamalar üzerinden kazanç elde ettikleri izlenimi oluşturarak şahıs ve paravan şirket hesaplarına para transferi yapmalarını sağladıkları, ancak kazançlarını çekmek isteyen müştekilerin hesaplarına erişemedikleri ve bu yöntemle 14 müştekinin yaklaşık 14 milyon TL dolandırıldığı tespit edilmiştir.”
Ceza infaz kurumlarında halihazırda bulunan 10 şüpheliyle birlikte toplam 33 şüpheli hakkında adli işlemlerin sürdüğü, aralarında yurt dışında olduğu belirlenen 4 kişinin de bulunduğu 10 firari şüphelinin yakalanması için çalışmaların titizlikle devam ettiği kaydedildi.