İstanbul’da ise ocak ayında sahte alkol zehirlenmesi sonucu 38 kişi yaşamını yitirdi. Yetkililer, sahte içkiye karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
Ankara Valisi Vasip Şahin, kentte son zamanlarda sahte içki kullanımına bağlı olarak 33 kişinin vefat ettiğini, 20 kişinin de hastanelerde yoğun bakımda tedavi altında olduğunu bildirdi.
Sahte içki nedeniyle haklarında işlem yapılan 32 kişiden 13’ü tutuklandı. Yaklaşık 102 ton etil ve metil alkolün ele geçirildiği belirtilirken, bunun 62 tonunun Düzce ve Konya’daki operasyonlarda, 40 tonunun ise Ankara’da ele geçirildiği açıklandı.
İstanbul’da ise ocak ayında metanol zehirlenmesi sonucu 38 kişi hayatını kaybetti. Hastanede tedavisi süren 46 hastadan 26’sının entübe olduğu öğrenildi. Operasyonlarda 29 ton sahte alkol ele geçirilirken, sahte veya kaçak alkol sattığı belirlenen 64 işletmenin ruhsatları iptal edilerek kapatıldı.
Yetkililer, vatandaşları sahte içkiye karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, şüpheli durumlarda 112’ye ihbarda bulunmalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.