Suriye devlet ajansı SANA’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre; Şam’ın Ceramana kenti girişindeki güvenlik noktasına sabah saatlerinde kanlı bir saldırı gerçekleştirildi.
Kontrol noktasında görevli ekipler, durumundan şüphelendikleri motosikletli iki kişiyi kimlik kontrolü yapmak üzere durdurdu. Arama işlemleri esnasında şüphelilerden biri tabancasını çekerek havaya ateş açtı ve ardından güvenlik ekiplerinin üzerine iki el bombası fırlattı.
BOMBANIN PİMİ ELİNDE PATLADI
Güvenlik güçlerine yönelik gerçekleşen ilk patlamalarda üç görevli yaralanırken, saldırganın üçüncü bombayı atmaya çalıştığı esnada beklenmedik bir gelişme yaşandı.
Güvenlik kaynağının aktardığı detaylara göre, üçüncü el bombası saldırganın elinde patladı. Saldırgan olay yerinde feci şekilde hayatını kaybetse de Ceramana girişinde büyük bir panik yaşandı.
SALDIRGANIN SUÇ DOSYASI KABARIK
Olayın ardından bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri, hayatını kaybeden saldırganın kimlik tespitini kısa sürede tamamladı. Yapılan incelemelerde, ölen şahsın daha önceden cinayet ve uyuşturucu ticareti gibi ağır suçlardan arandığı saptandı.
Motosiklette bulunan ve saldırı anında gözaltına alınan diğer şüphelinin sorgusu sürerken, Suriyeli yetkililer olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve olası bağlantıların ortaya çıkarılması için geniş çaplı bir soruşturma yürütüldüğünü bildirdi.