Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Tugay’dan ‘Meslek Fabrikası’ resti: ‘Geri adım atmayacağız; burası halkın’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZTO programı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak Meslek Fabrikası binasına el konulması sürecine dair sert açıklamalarda bulundu.

Eylem biçiminin değişebileceğini ancak mücadelenin bitmeyeceğini vurgulayan Tugay, “İzmir halkının mülkü gasp ediliyor, bu açıkça bir gasptır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İZTO programı sonrası

DEMOKRAT GÜNDEM-İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü arasında krize neden olan tarihi Meslek Fabrikası binasına yönelik polis müdahalesi ve sonrasında başlayan nöbet eylemiyle ilgili Başkan Cemil Tugay’dan flaş açıklamalar geldi.

Başkan Cemil Tugay, kamuoyunda büyük bir bilinç oluştuğunu belirterek, AK Partili bazı siyasetçilerin bu süreci bir “güç gösterisine” dönüştürdüğünü savundu.

Tugay'dan 'Meslek Fabrikası' resti: 'Geri adım atmayacağız; burası halkın'

“AÇIKÇA BİR GASP İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Binanın mülkiyetinin yüzde 100 İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu hatırlatan Tugay, sürecin hukuksuz ilerlediğini ifade ederek, “Belediyenin, dolayısıyla İzmir halkının mülkü gasp ediliyor. Yapımında ya da sonraki yıllarda vakıfların bir kuruş dahi harcamadığı, hiçbir hakkı bulunmayan bir binayı sabahın beşinde yüzlerce polisle baskın yaparak zorla aldılar. Bu şahsi mülkümüz değil, halkın malıdır.”

Tugay'dan 'Meslek Fabrikası' resti: 'Geri adım atmayacağız; burası halkın'

“İÇERİDE 300 MİLYONLUK MAL VAR”

Binanın tahliyesi sırasında kamu malına zarar verilebileceği uyarısında bulunan Başkan Tugay, hukuki sorumlulukları hatırlattı ve “Binanın içerisinde belediyemize ait 300 milyon liradan fazla değeri olan malzemeler bulunuyor. Bu malzemelere zarar verilmesi ya da uygunsuz şekilde çıkarılması kamu suçudur. Kamuya ait mallar, kurumun izni olmadan alınamaz, yediemine verilemez” çıkışında bulundu.

“HİZMER ÜRETEREK GÖNÜL KAZANIN; ENGEL OLMAYARAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, AK Partili siyasetçilere İzmir üzerinden çağrıda da bulunarak, engellemelerin kendi seçmenlerini dahi rahatsız ettiğini söyledi.

Tugay'dan 'Meslek Fabrikası' resti: 'Geri adım atmayacağız; burası halkın'

“AK PARTİ’YE OY VERDİM AMA SİZİ HAKLI BULUYORUM DİYEN ÇOK KİŞİ VAR”

Tugay, “İzmirlinin gönlünü kazanmanın yolu hizmet etmektir. Üreten kurumlara engel olarak hiçbir şey kazanılamaz. Bana gelip ‘AK Parti’ye oy verdim ama bu konuda sizi haklı buluyorum’ diyen birçok kişi var. İkinci çevre yolu, körfezin temizliği, kredi süreçlerinin açılması gibi işler beklerken, binalarımıza el koymak İzmir halkını yaralıyor” ifadelerini kullandı.

“EYLEM BİÇİMİ DEĞİŞEBİLİR AMA KESİNLİKLE GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Bina önündeki nöbet sisteminin kademeli olarak sonlandırılacağını ancak bunun bir vazgeçiş olmadığını belirten Tugay, sözlerini şöyle tamamladı: “Amacımız kamuoyunda bir bilinç oluşturmaktı ve bu önemli ölçüde sağlandı. Takibimiz devam edecek. Eylem biçimi değişebilir ama bu süreci bıraktığımız anlamına gelmez. Kesinlikle geri adım atmayacağız, sonuna kadar direncimizi göstermeye devam edeceğiz.”

İlginizi çekebilir: Meslek Fabrikası önünde büyük buluşma: CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan çağrı

Tugay'dan 'Meslek Fabrikası' resti: 'Geri adım atmayacağız; burası halkın'
Demokrat Gündem