Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisine yönelik terör saldırısında 5 kişi şehit olurken, 3’ü ağır 22 kişi yaralandı.
Saldırıyı PKK’nın askeri kanadı olan HPG üstlenirken, saldırıyı düzenleyenlerin Asya Ali kod adlı Mine Sevjin Alçiçek ve Şırnak Rojger Helin kod adlı Ali Örek olduğu bildirildi.
Saldırı, TUSAŞ tesisinin ana nizamiyesinde 15.30’da vardiya değişimi sırasında servis araçlarının olduğu bölgede gerçekleşti.

06 JMT 07 plakalı ticari taksiyle olay yerine gelen iki kişi, uzun namlulu silahlarla araçtan inerek vardiya değişimindeki insanlara ateş açtı. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından çatışma yaşandı ve bölgeye özel harekat ekipleri ile sağlık görevlileri sevk edildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıya ilişkin olarak biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayda biri kadın biri erkek iki saldırganın öldürüldüğünü açıkladı. Yerlikaya, saldırıyı PKK terör örgütünün gerçekleştirdiğinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirterek, “Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin PKK terör örgütü oldukları kuvvetle muhtemel. Büyük ihtimalle saldırıyı PKK terör örgütünün yapmış olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise, saldırganlar için “Bu PKK’lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz” ifadelerini kullandı.
İlginizi çekebilir: Havalimanlarında turuncu alarm: Güvenlik artırılıyor