Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Sosyal Medya

Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’a dönüş yaptı

Borsa İstanbul’da yaşanan çalkantılı sürecin ardından yurt dışı yerleşik yatırımcılar yeniden alım tarafına geçti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yabancılar 11 Eylül haftasında hisse senedi piyasasında 277,7 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul’da yaşanan çalkantılı sürecin ardından yurt dışı yerleşik yatırımcılar

Geçtiğimiz hafta yurt dışı yerleşik yatırımcılar hisse senedi piyasasında 647,6 milyon dolarlık net satışla büyük bir çıkışa imza atmıştı. 11 Eylül ile sona eren haftada tablonun tersine döndüğü görüldü. Bu dönemde yabancı yatırımcılar hisse senetlerinde toplam 277 milyon 670 bin dolarlık net alım yaparak piyasaya yeniden dahil oldu.

DİBS Piyasasındaki Alımlar Sürüyor

Yabancı yatırımcıların Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) piyasasındaki hareketliliği de devam etti. Bir önceki hafta DİBS piyasasında 156,7 milyon dolar net alım yapan yurt dışı yerleşikler, 11 Eylül haftasında 151 milyon 150 bin dolarlık net alım gerçekleştirdi.

Uzmanlar, TCMB’nin açıkladığı bu verilerin piyasadaki likidite ve güven arayışının sürdüğü bir dönemde yabancı yatırımcıların pozisyon alma eğilimini gösterdiğine dikkat çekiyor.

Yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul'a dönüş yaptı
Demokrat Gündem