DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20328555,66%
İzmir
21°

AÇIK

üst menü altı
Omicron ile ilgili yeni araştırma: Yeniden enfeksiyon riski 5 kat fazla, semptomlar hafif değil

Omicron ile ilgili yeni araştırma: Yeniden enfeksiyon riski 5 kat fazla, semptomlar hafif değil

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:28
Omicron ile ilgili yeni araştırma: Yeniden enfeksiyon riski 5 kat fazla, semptomlar hafif değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Imperial College London tarafından yapılan araştırmada, Omicron varyantının yeniden enfeksiyon riskinin Delta'ya oranla 5.4 kat fazla olduğu tespit edildi. Araştırmada ayrıca Omicron'un daha hafif semptomlar yarattığına ilişkin kanıt bulunamadı

GERÇEK GÜNDEM – İngiltere'de Imperial College London tarafından yapılan araştırmada, Omicron varyantında hastalığı geçirmiş kişilerin yeniden enfekte olma riskinin Delta'ya oranla 5.4 kat fazla olduğu tespit edildi.

Araştırmacılar ayrıca Omicron'un diğer varyantlardan daha hafif semptomlara yol açtığı yönünde bir kanıt elde edilemediğini ifade etti. Bazı uzmanlar Omicron'un daha güçsüz bir varyant olabileceği ve bu nedenle sağlık sistemlerini zorlamayacağı yönünde iyimser tahminlerde bulunmuştu.

İngiltere'de 29 Kasım ile 11 Aralık tarihleri arasında PCR testi pozitif çıkan kişiler üzerinde yapılan araştırmaya göre, bu aşamada hastaneye yatan vaka sayıları sınırlı kaldı.

AstraZeneca ve Pfizer aşılarını da kapsayan araştırmada, aşı olan kişilerde Omicron varyantıyla semptom geliştirme riskinin Delta'dan daha düşük olduğu tespit edildi.

Araştırmaya liderlik eden Profesör Neil Ferguson, "Bu çalışma, Omicron'un hangi boyutta aşı veya enfeksiyon yoluyla oluşmuş bağışıklıktan kaçabildiğini ortaya koyuyor. Bu boyutta aşıdan kaçış, Omicron'un halk sağlığı için ciddi ve öncelikli bir tehdit olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Birleşik Krallık Aşı Görev Gücü'nün eski başkanı Dr. Clive Dix ise çalışmanın sonuçlarının belli varsayımlara dayandığını ve Omicron ile ilgili net bilgiler ortaya koymak için henüz ellerinde yeterince veri olmadığını söyledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP