DOLAR 33,1001 0.04%
EURO 36,1537 -0.12%
ALTIN 2.600,010,00
BITCOIN 2112070-0,76%
İzmir
39°

AÇIK

üst menü altı
Çöken binanın enkazından 50 saat sonra kurtarıldı

Çöken binanın enkazından 50 saat sonra kurtarıldı

ABONE OL
2 Mayıs 2022 15:05
Çöken binanın enkazından 50 saat sonra kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin'de cuma günü çöken bir binada arama kurtarma çalışmaları devam ederken binanın çökmesinden 50 saatten fazla bir süre geçtikten sonra iki kişinin daha kurtarıldığı açıklandı.

Çin'in Hunan eyaletinin başkenti Changsha'da çöken bir binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürerken yaklaşık 50 saat sonra enkazdan iki kişi daha kurtarıldı. Çöken binadan şimdiye dek yedi kişiye sağ ulaşıldığı belirtildi. Yaklaşık 20 kişinin mahsur kaldığı bilinen binada en az 39 kişinin enkaz altında olabileceğinden endişe ediliyor.

Çin resmi yayını CCTV, kurtarılan bir kişinin pazar günü akşam saatlerinde hastaneye kaldırıldığını ve durumunun stabil olduğunu aktardı. Akşam başka bir kişinin daha sağ olarak çıkarıldığı söylendi ancak ayrıntı verilmedi. Polis, sahibinin yanı sıra, tasarım ve inşaattan sorumlu üç kişi ve bina için sahte güvenlik raporu yayınlayan şirketten beş kişiyle beraber toplam dokuz kişinin tutuklandığını açıkladı.

NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Xinhua Haber Ajansı, cuma günü çöken binanın ikinci katında bir restoran, üçüncü katında bir kafe ve en üst iki katında konut olmak üzere toplam sekiz katlı olduğunu aktarırken, başka ajanslar binanın altı katlı olduğunu söyledi. Xinhua, kiracıların binada yapısal değişiklikler yaptığını, ancak çöküşün nedeninin araştırılmaya devam ettiğini açıkladı.

Kurtarma ekibinden bir yetkili binanın kat planı olmayan karmaşık bir yapı olduğunu, kalan yapının çöküp mahsur kalan insanlarda ikincil hasara yol açabileceğini söyledi. Ayrıca yakındaki hasarlı binaların da çöküp kurtarma için daha fazla tehlike oluşturabileceğini ifade etti.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, son yıllarda bina çöküşlerinin sayısındaki artışla birlikte yapıların güvenlik kontrolünün artırılması gerektiğini kaydetmişti.

Gazete Duvar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP