DOLAR 33,0977 0.13%
EURO 36,0746 0.35%
ALTIN 2.560,940,41
BITCOIN 22487091,10%
İzmir
35°

AÇIK

üst menü altı
ÇYDD'den 2023 öncesi konser ve söyleşi! Geliri ÇYDD bursiyerleri için kullanılacak

ÇYDD'den 2023 öncesi konser ve söyleşi! Geliri ÇYDD bursiyerleri için kullanılacak

ABONE OL
27 Aralık 2022 11:28
ÇYDD'den 2023 öncesi konser ve söyleşi! Geliri ÇYDD bursiyerleri için kullanılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÇYDD İzmir Şubesi'nin düzenlediği Cumhuriyet: Bir Kültür Devrimi' söyleşisinde konuşan Gazeteci-Yazar Cumhuriyet'in demokrasi, özgürlük, bağımsızlık, vicdan ve yargı üstünlüğü olduğuna dikkat çekerek, ÇYDD kurucusu Türkan Saylan'ın sözleriyle seslenerek, ““Herkes yaptığı işin en iyisini yapmalı, tembellik yok, hele korkmak hiç yok. Hiç korkar mıyım? Umutsuzluğu yenmenin tek yolu mücadele etmek” dedi.

DEMOKRAT GÜNDEM- Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi'nin 'Umutla-İnançla-Merhaba 2023/İzmirimizin Kurtuluşundan Cumhuriyetimizin 100.Yılına' başlıklı konser ve söyleşisi Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Şef  İbrahim Yazıcı ve Selva Erdener'in verdiği konserin ardından gerçekleşen söyleşiye gazeteci-yazar Zeynep Oral katıldı.

Söyleşinin ardından sanatseverler, sanatçılar Selva Erdener ve İbrahim Yazıcı’nın verdikleri konserle, edebiyatımıza damgasını vurmuş şairlerimizin şiirlerinin bestelerini dinledi. Fazıl Say, Turgay Erdener, İbrahim Yazıcı’nın besteleri, Selva Erdener’in sesi ve İbrahim Yazıcı’nın piyanosuyla dinleyenleri büyüledi. Etkinliğe Köy Koop İzmir Başkanı Neptün Soyer de katılarak destek verdi. 

""

Konser sonunda alkışlar kesilmeyince sanatçılar Selva Erdener ve İbrahim Yazıcı sahneye tekrar çıktı ve Prof. Dr. Türkan Saylan’a ithaf ettikleri besteyi seslendirdi. Sanat etkinliği gazeteci-yazar Zeynep Oral’ın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

KONSER VE SÖYLEŞİNİN GELİRİ ÇYDD BURSİYERLERİ İÇİN KULLANILACAK

'Cumhuriyet: Bir Kültür Devrimi' başlıklı söyleşiye ve mini konsere çok sayıda İzmirli katıldı. Konser ve söyleşinin gelirinden elde edilen para ÇYDD bursiyerlerine aktarılacak.

ZEYNEP ORAL: UMUTSUZLUĞU YENMENİN TEK YOLU MÜCADELE ETMEK

Söyleşide konuşan Gazeteci-Yazar Zeynep Oral, Cumhuriyet’in her şeyden önce bir kültür devrimi olduğunu söyledi. Atatürk ve devrim arkadaşlarının yeni devletin kültür temellerini çağdaşlık ve millilik ilkeleri üzerine oturttuklarına vurgu yapan Oral, ÇYDD kurucusu Türkan Saylan'ın sözleriyle sanatseverlere ve gençlere seslendi.

ORAL, TÜRKAN SAYLAN'IN 'TEMBELLİK YOK, HELE KORKMAK HİÇ YOK' SÖZLERİNİ ANIMSATTI

Gazeteci-Yazar Zeynep Oral, “Mustafa Kemal Atatürk, uygarlıkla kültür ve sanat kavramlarının iç içe geçtiğinin bilincindeydi. Umutsuzluğu yenmenin tek yolu mücadele etmek” diyerek, Türkan Saylan'ın “Herkes yaptığı işin en iyisini yapmalı, tembellik yok, hele korkmak hiç yok” sözlerini anımsattı.

ORAL: HİÇ KORKAR MIYIM?

Oral, “Hiç korkar mıyım? İzmir benim büyüdüğüm, yetiştiğim kent. Dün olduğu gibi bugün de çoksesliliği, çok renkliliği benimsemiş ve bana da benimsetmiş olan bir kent” dedi.

""

ÇYDD kurucusu, neferi, Profesör Doktor Türkan Saylan’ın neden peşinden gittiğini, onun sevgiyle yaklaşan, öncü, örnek, cesur, çalışkan kişiliğini, mücadelesini, Cumhuriyet ve devrim ilkelerine bağlılığını da anlatan Zeynep Oral, Cumhuriyet'in özgürlük, bağımsızlık, demokrasi, vicdan, hakkaniyet ve adalete güven olduğunu vurguladı.

ORAL: CUMHURİYET ÖZGÜRLÜK-BAĞIMSIZLIK-DEMOKRASİ-VİCDANDIR

Gazeteci-Yazar Zeynep Oral, Cumhuriyet'in bir kültür devrimi olduğuna da dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Türkiye Devleti’nin 100. Yılında benim düşlerimdeki Cumhuriyet, özgürlüktür, bağımsızlıktır, demokrasidir,  önce vicdandır, hakkaniyetttir, adalete güvendir. Yargı üstünlüğüdür. Cumhuriyet ekmek ve emeğin, alınterine bağlı olması, insanın kendini güvende hissetmesi, yarından korkmamaktır. Çocuklarımızın başlarına yarın neler gelebileceğini düşünmeden, bundan korkmadan yaşayabilmektir. Her an ölümle, işkenceyle, zulümle, haksızlıkla, yoklukla, yoksullukla sınanacaklarını akla getirmemektedir. Cumhuriyet ayrımcılığı önlemek, yaşamın her alanında her tür ayrımcılığa karşı çıkmak, bu belayı başımızdan def etmektir. Cumhuriyet çoğulculuktur. Yeryüzü sofrasında çoğulculuğun farklı tatlarını, nimetlerini, renklerini zenginlik saymak, bu zenginliği paylaşmak, paylaşarak çoğaltmaktır.

""

“CUMHURİYET UMUTTUR”

Cumhuriyet azınlığın, mağdurun, haksızlığa uğrayanın, sömürülenin hakkını her şeyin üzerinde tutmaktır. Cumhuriyet umuttur.  Daha güzel bir dünya, daha güzel bir memleket, daha güzel bir gelecek mümkün umudu, bu umuda sarılmak, bunu gerçekleştirmek için çalışmak, bu ideal için aydınlanmadan, bilimden, eğitimden güç almaktır. Evrensel ve çağdaş değer ölçülerini sımsıkı kucaklamaktır. Ve Cumhuriyet vatanını, memleketini, dünyayı, insanı, hayvanı, doğayı sevmektir. Ne mutlu bize ki Mustafa Kemal Atatürk’ümüz var. Onun gibi yol gösterenimiz, bir rehberimiz var. İyi ki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğimiz var. İyi ki İzmir’in akıllı, güzel insanları var. Ve yarının çok daha güzel, çok daha güvenli olacağına inanıyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP