DOLAR 32,9935 0.01%
EURO 35,9595 0.34%
ALTIN 2.540,540,47
BITCOIN 22894412,04%
İzmir
34°

AÇIK

üst menü altı
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan sağlık işçilerine davet

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan sağlık işçilerine davet

ABONE OL
21 Mayıs 2021 15:13
DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu'ndan sağlık işçilerine davet
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, İzmir'deki hastanelerde çalışan sağlık çalışanlarının sendikalarına katılmaya davet etti. İzmir'deki hastanelerde çalışan sağlık işçi ve çalışanlarıyla biraraya gelmeye başlayan Çerkezoğlu ilk çağrısını Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaptı. Çerkezoğlu Ege'nin ardından diğer hastanelerdeki çalışanlarla da biraraya gelecek. 

DEMOKRAT GÜNDEM-Beraberinde DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı olduğu halde Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gelerek sağlık çalışanlarıyla biraraya gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini dinledi. 

Pandemi döneminde iş yükleri giderek artan sağlık çalışanlarının mesleki ve özlük haklarının iyileştirilmesi, toplu sözleşme süreçlerinde yaşadıkları sıkıntıların ortadan kaldırılması için örgütlü olmanın önemine dikkat çeken DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sağlık çalışanlarına DİSK çatısı altında birleşmeye ve örgütlenme çağrısında bulundu. 

ARZU ÇERKEZOĞLU: DİSK'Lİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ 

Hastane bahçesinde işçilere ve sağlık çalışanlarına bir açıklama yapan Çerkezoğlu, DİSK olarak taşeron firmalarda çalıştırılmaya yönelik verdikleri mücadele ve kazanımları anlatarak, şu çağrıyı yaptı: "Sağlık işçilerinin hastanelerde yıllardır yaşadıkları, taşeron sürecinden başlayan bu mağduriyetleri giderecek, insanca çalışacak bir çalışma düzenine kavuşması son derece önemli. Biz DİSK ve DİSK’e bağlı sendikalar olarak ve sağlık sendikamız de Sağlık-iş olarak hem üniversite hastanelerinde hem kamu hastanelerinde bir sendikal örgütlenme ve mücadele yürütüyoruz. Bu çerçevede de bugün İzmir’deki hastanelerde sağlıkçı arkadaşlarımızla bir araya geldik. Ege Üniversitesi hastanesinde ve diğer kurumlarda İzmir’deki bütün sağlık çalışanlarına çağrımızdır; diğer iş kollarında olduğu gibi DİSK çatısı altında örgütlenmeye ve haklarımızı güvence altına alacağımız toplu iş sözleşmeleri imzalayacağımız ve insanca çalışacağımız bir çalışma düzenine, DİSK’li olmaya davet ediyoruz."

""

SAĞLIK İŞÇİLERİNİN HAKKININ KORUNMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ 

DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Bugün DİSK olarak hastanelerdeki sağlık işçilerinin sendikal örgütlenmesi ve hastanelerde yaşanan sorunlarla ilgili bir araya geldik. Sağlık işkolu yıllarca hem üniversite hastaneleri hem kamu hastanelerinde taşeron çalıştırmanın en yaygın olduğu iş kollarından bir tanesiydi. DİSK olarak taşerona karşı verdiğimiz mücadele sonrasında sağlık işçileri de kadroya geçirildi. Ancak 1 Kasım itibari ile bütün sağlık işçilerinin yeniden sağlık işkolunda tescillerinin yapılmasıyla bir toplu sözleşme süreci başladı ve biz DİSK’e bağlı sendikalar olarak sağlık işkolunda hastanelerde yıllardır “insani haliyle çalıştırılmaz, sağlıkta taşeron olmaz” diyerek bir mücadele verdik. Bugün de sağlık işçisi arkadaşlarımızın özellikle de bu Pandemi koşullarında, Pandemi ile mücadelede en ön safta mücadele ederken, uzun çalışma saatleri ve olumsuz çalışma koşullarıyla da mücadele eden; özellikle de Pandemi sürecinde virüsle burun buruna çalışan sağlık işçilerinin hakkının hukukunun korunması gerektiğine inanıyoruz."

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP