Aydınlık kıvılcımını attı, şafak sökmekte; dudaklarımda bir şarkı bende yürüyüşe çıkıyorum. Ağaçların arasından kendini gösterme derdinde ay yeni doğmuş uçları kılıç gibi. Dua ediyorum sağlığım için, sevdiklerim için, insanlık için. Ayşe yeni doğan Ay’ı görünce sağlığın için dua et derdi hep. Dua edip yürüyor, düşünüyorum.
Şafak hızla söküp karanlığı kapatırken dün ülkemde gelişen olaylar aklımda. Sayın Bahçeli, “komisyon Abdullah Öcalan’la adada görüşsün” deyince, Zafer partisi başkanı Ümit Özdağ hırsla “ kendisi görüşsün” demiş. Bir anda ben de jeton düşüyor, ‘ tabii ya , tabii Sayın Bahçeli görüşsün’ diyorum. Hesaplar ne olursa olsun kıvılcımı atan o, iyi bir şey düşünen , ön yargıları yıkan o. Evet o görüşsün. Neden olmasın güneş tersten mi doğar. Hayır güzel de olur. Fıstık Olur.
Değerli okurlar sevgili dostlar, kimler demişse demiş, azı çoğu, yetmezi, yeteri barış her zaman iyidir. Yetmezse Urfa’da ki gibi kız alıp veririz, bu kan davası biter. Bak, geçen bu zamanda “ Kürt yoktur,’ kart kurttur, iyi komşudur ama Kürtçe konuşamaz” lafları kalmadığı gibi bunu söyleyenler de ortada görünemiyorlar.
Sevgili dostlar zonturlu Türk ve Kürt milliyetçileri, samimi bir açılım değil, DEM satışta deseler de her çözüm süreci az çok çözüm getirmekte. Bence bu çözüm süreci de başarılı olmasa ne kaldı CHP iktidarına, o iktidarı alınca 3 üncü ‘Çözüm Süreci’ der bu iş biter.
Değerli okurlar Türkiye’miz, hepimizin Türkün Kürdün Türkiye’sinde 2 Nobel ödülü yaşandı; Biri Kürt, Öbürü Ermeni genetiği taşımakta vesselam.
YORUMLAR