DOLAR 32,6645 0.32%
EURO 35,5639 0.42%
ALTIN 2.509,161,72
BITCOIN 1837059-1,28%
İzmir
32°

AÇIK

üst menü altı
Kılıç ekonomik atak ne zaman diye sordu: 'Sabır taşı olsa çatlardı'

Kılıç ekonomik atak ne zaman diye sordu: 'Sabır taşı olsa çatlardı'

ABONE OL
5 Temmuz 2021 13:18
Kılıç ekonomik atak ne zaman diye sordu: 'Sabır taşı olsa çatlardı'
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç İzmir İl binasında basın toplantısı düzenledi. Kılıç, ‘’ekonomi ha bugün ha yarın atağa kalkacak diye bekliyor milletimiz. Bu kadar beklemeye sabır taşı olsa çatlardı’’ dedi. 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç İzmir İl Binasında basın toplantısı düzenledi. Kılıç, düzenlediği basın toplantısında Türkiye ekonomisinin son durumundan bahsederek, ‘’ ekonomi ha bugün ha yarın atağa kalkacak diye bekliyor milletimiz. Bu kadar beklemeye sabır taşı olsa çatlardı’’ dedi.  

HAZIR OLMAK NE DEMEK SAYIN BAKAN? 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, İzmir İl binasında düzenlenen basın toplantısında Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sorunlara ve İçişleri   şunları söyledi: ‘’ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Temmuz'da ekonomi için “Size bir şey söyleyeyim mi? Ama başkaları çatlayacak, kıskanacaklar göreceksiniz. Temmuz ayından itibaren benim ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak ki, öyle bir sıçrayacak ki, öyle bir büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı da Fransa’sı da İngiltere’si de İtalya’sı da hele o her şeye burnunu sokan Amerika’sı da çatlayacak, patlayacak” demişti. Ve ilave edip sormuştu: “Buna hazır mısınız?”  Verdiği müjdenin konusunun İçişleri Bakanlığının yetki ve görev alanlarıyla ilgili olmamasını bir kenara bırakalım. Ekonominin atağa geçeceği tarihi, ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı olarak Lütfi Elvan’ın değil de ülkenin İçişleri Bakanı’nın açıklıyor olmasının tuhaflığını da bir kenara bırakalım. Avrupa’yı Amerika’yı çatlatacak bir ekonomik sıçrayışa milletimizin hazır olup olmadığını soruyor Sayın Soylu. Hazır olmak ne demek Sayın Bakan? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ülkenin ekonomisini uçuracağı vaadiyle getirilmedi mi? Bu sistemle yönetilmeye başladığımız Temmuz 2018 tarihinden bu yana, ekonomi ha bugün ha yarın atağa kalkacak diye bekliyor milletimiz. Bu kadar beklemeye sabır taşı olsa çatlardı.’’ Dedi.  

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİYLE ÜLKE ŞAHA KALKACAKTI 

Konuşmasına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesiyle birlikte enflasyon ve dolar kurunun yaratmış olduğu sorunlara değinen Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: ‘’ Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş öncesinde milletimize ciddi vaatler verildi. Yönetimde istikrar. Ekonomide istikrar. Hızlı karar alma ve hızlı çözüm üretme. Ve daha birçok parlak hayaller vaat edildi. Haziran 2018’de yapılan seçimle başkanlık sistemi de başlamış oldu. Yani aradan 3 yıl geçti. Şöyle geriye doğru dönüp baktığımızda Türkiye’nin acil çözüm bekleyen problemleri çözülmüş mü, yoksa hala bekleme odasında mı duruyor? Örneğin hayat pahalılığı! Geçim sıkıntısı, pahalılık ve işsizlik vatandaşın en önemli sorunu haline geldi. Vatandaşın en fazla tükettiği tüm ürünlerde fiyatlar adeta uçmuş durumda. Fiyat artışı o kadar hızlı şekilde oluyor ki, birkaç ay öncesinin fiyatlarını hatırlamıyoruz bile. Kişi başına gelirleri 40 bin doların üstünde olan Almanya’yı, İngiltere’yi, Amerika’yı kıskançlıktan çatlatacak, patlatacak milli gelir artışı nasıl olacak? Ülkemizde 2013 yılında kişi başına 12 bin dolar gelir varken, bu kadar kötü bir ekonomi yönetimi yüzünden 8 bin dolara gerilemiş durumdadır. Cumhurbaşkanı, 2018’de yeni yönetim sistemine geçmek için halka şöyle sesleniyordu: “24'ünde bu kardeşinize yetkiyi verin, ondan sonra faizle, şunla bunla nasıl uğraşılır göreceksiniz”. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ülkedeki işsizlik sorunu bitecek, enflasyon olmayacak, bütün yetkiler tek elde toplanacak ve ülke şaha kalkacaktı.’’ Diye ifade etti. 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP