Tunceli- Ovacık konseri Doğu ufkunda patlayan şafağın ilk pırıltıları, zamanında Atatürk’ün elleri ile diktiği uygarlık soğanının ürünüdür. İlerki günlerde güneş yükselecek parlak sarı beyaz ışıkları ile ülkeye bilgelik dağıtacak, Gazi’ye minnetlerini sunacakdır. O da bunca verdiği emeğinin, Kurtuluş ve Kuruluş Savaşı'ndaki onanmaz cefasının boşa gitmediğini hissedecek, annesinin en sevdiği halısını satıp eratının maaşını ödeği günlerin onun için onur madalyası olduğuna bir kez daha sevinecektir.
Değerli dostlar sanat ülkelerde yeşeren, gelişen, meyve veren tomurcuk misali uygarlığın doğmasını gelişmesini ve üretmesini sağlayan, çevreye bilinç dağıtan bir yetidir. Benim gözümde en büyük sanatçı Tanrı'dır. Sanatçılarda o büyük sanatçının görece kalfaları, çırakları, çömezleridirler.
Değerli dostlar görünen o ki, iktidarın zamanı tükenmekte, millete hesap zamanları gelmekte; onlar da şaşkınlık ve çaresizlikle bilinçli yada bilinçsiz cami duvarına işemeye yönelmektedir. Konser iptal ediyorlar, konuşmalara ceza kesip, bekaa diye oy uğruna bir başka ülkeye saldırma planları yapıyorlar. Ve birilerine ‘Sandık mandık takmayız’ diye bağırtıyorlar…. vesaire vesaire.
Ama Orta Anadolu’da yeşeren o çiçek sadece Anadolu’da değil “Büyük Ortadoğu Ağılı”nın bazı çevreleri içinde umudun ve uygarlığın ilk habercisi, ilk kilometre taşı sayılacaktır.
Değerli dostlar Atatürk’ün uygar fikirleri ışığında çalışan CHP ve başkanının bir sanatçı kişiliği ile boyadığı, ördüğü 'Altılı Masa' tablosu muvaffat olacak ve ülke karanlıktan aydınlığa çıkacaktır.
YORUMLAR